Evenimentul Zilei > Social > Localitatea unde rata de vaccinare este dezastruoasă. Oamenii cred că serul are efectul heroinei sau cocainei
Localitatea unde rata de vaccinare este dezastruoasă. Oamenii cred că serul are efectul heroinei sau cocainei

Localitatea unde rata de vaccinare este dezastruoasă. Oamenii cred că serul are efectul heroinei sau cocainei

Într-o localitate din județul Botoșani, oamenii nu vor să audă de imunizare și nici medicii nu-i pot convinge să se vaccineze. Sătenii se tem de efectele serului.

Locuitorii unei comune din județul Botoșani refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului. Ei consideră că serul creează mari probleme și are efectul drogurilor. Oamenii mai spun că nu se tem de pandemie, pentru că beneficiază de protecție Divină.

Sătenii din localitatea Vorniceni nici nu vor să audă de imunizare

Foarte puțini localnici din comuna Vorniceni s-au imunizat până acum, așa că rata este foarte scăzută și abia a ajuns la procentul de 4,32%. Una dintre cele mai mici din întreaga țară. Localnicii sunt cunoscuţi mai ales pentru mândria că strămoşii lor ar fi servit în armatele lui Ştefan cel Mare sau Alexandru cel Bun, după cum notează jurnaliștii de la bzi.ro.

„Ce vrei, să umblu drogată pe aici?” a spus o localnică atunci când a fost întrebată de ce nu vrea să se vaccineze. „O femeie de aproximativ 40 de ani mărturiseşte că se teme de vaccin pentru că ar avea proprietăţi halucinogene”

„Nu mă vaccinez, să nu aud. Pe aici nu-i cu vaccinul. Ştim şi noi, am auzit. Ce vrei să umblu drogată pe aici? Că am înţeles că te tehuieşte”, spune săteanca. „Atâţia au murit de la drăcia asta”, mai precizează sursa citată.

„Atâția oameni au murit. Eu mă tem”

„Aveam o vecină care la al doilea vaccin care se face era să moară. Da ce am înnebunit să bag prostii de astea. Atâţia oameni au murit. Eu mă tem”, a afirmat o altă săteancă din localitatea cu pricina. Nici cadrele medicale nu au reușit să-i determine pe oameni să-și schimbe percepția asupra imunizării. „Am auzit atâtea că nici nu vreau să aud de vaccin.

Medicii ei spun că trebuie să te vaccinezi. Dar sunt şi care zic că nu. Aşa că mai bine îmi văd de treabă. Eu cred că face rău, că aşa vâlvă fără pic de adevăr nu iese”, a afirmat un alt sătean.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: