Copiii și adolescenții trebuie să se vaccineze. Tot ce trebuie să știe părinții

Copiii și adolescenții trebuie să se vaccineze. Tot ce trebuie să știe părinții

Generațiile tinere joacă un rol foarte important în ceea ce privește starea epidemiologică dintr-un stat, arată un nou studiu realizat de oamenii de știință.

Cu cât ești mai tânăr, cu atât te plimbi mai mult și intri în contact cu un număr mai mare de persoane. Vaccinurile anti-COVID-19 protejează populația în ceea ce privește dezvoltarea formelor grave de boală, care pot să conducă și la deces, însă nu protejează și împotriva transmiterii coronavirusului. Prin urmare, vaccinarea generațiilor tinere este necesară, arată autorii unui nou studiu.

Copiii și adolescenții trebuie vaccinați

Un studiu realizat în Statele Unite ale Americii subliniază că SARS-COV-2 este transmis în proporția mare de copii și adolescenți, motiv pentru care vaccinarea acestora este necesară.

„Pentru a preveni ca infecţia să devină endemică după apariţia de noi variante, copiii vor trebui să fie vaccinaţi în viitorul apropiat”, s-a exprimat profesorul Roberto Cauda, ​​directorul Unităţii de Boli Infecţioase din spitalul Gemelli, Roma.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În caz contrar, virusul va continua să circule, deşi într-o formă asimptomatică, printre cei mici, cu riscul apariţiei unor variante potenţial periculoase şi pentru oamenii vaccinaţi”, a mai spus el.

Ce mesaj transmit oamenii de știință părinților

Profesorul Roberto Cauda este de părere că, după peste un an de luptă cu pandemia de coronavirus, părinții ar trebui să devină conștienți că numai vaccinarea poate oferi protecție față de formele grave și în ceea ce privește răspândirea SARS-COV-2.

„Prezenţa variantelor este strâns legată de eficacitatea vaccinurilor. Vaccinarea noilor generaţii este esenţială”, a mai adăugat profesorul de la Roma, potrivit antena3.

Vaccinul Pfizer nu oferă protecție „veșnică”. Și-a îndeplinit scopul

Medicul Paul A. Offit, membru al unui comitet de experți în vaccinare, organizație consultativă a Administrației Alimentelor și Medicamentelor (FDA), a subliniat, la rândul său, recent, că vaccinul anti-coronavirus nu a fost dezvoltat pentru a oferi protecție „veșnică”.

“Scopul acestui vaccin nu este să prevină cazurile ușoare sau moderate de coronavirus. Scopul lui este să prevină spitalizările care pot să sfârșească prin deces. Până în prezent, vaccinul și-a făcut treaba”, a spus Paul Offit, în contextul în care SUA discută despre administrarea celei de-a treia doze de vaccin populației din categoriile de risc, înainte ca FDA să își ofere autorizația în acest sens.