Evenimentul Zilei > EVZ Special > Liviu Dragnea revine în PSD? Pentru Vasile Dîncu, lucrurile sunt clare şi ţin de respect
Liviu Dragnea revine în PSD? Pentru Vasile Dîncu, lucrurile sunt clare şi ţin de respect

Liviu Dragnea revine în PSD? Pentru Vasile Dîncu, lucrurile sunt clare şi ţin de respect

Președintele Consiliului Național al PSD, sociologul Vasile Dîncu, a declarat duminică, într-o emisiune de la Digi24, că din punctul său de vedere, reîntoarcerea lui Liviu Dragnea în partid nu reprezintă o problemă.

Liviu Dragnea revine în PSD? Pentru Vasile Dîncu, lucrurile sunt clare şi ţin de respect. Când a fost întrebat dacă Liviu Dragnea ar mai putea reveni în partid, Vasile Dîncu a răspuns: „Din punctul meu de vedere, orice membru de partid care a fost reabilitat și care şi-a ispășit pedeapsa are dreptul să își revendice un loc în partid. Nu a existat o tradiție în cadrul PSD de a-și aduce înapoi foștii președinți. Mai degrabă i-a dat afară din partid sau s-au autoexclus.

Liviu Dragnea revine în PSD?

Este o problemă care ține, până la urmă și de modul în care liderul de partid a știut să își construiască echipa și i-a respectat pe ceilalți din partid. Liviu Dragnea a avut numai unanimitate sau aproape tot timpul a avut unanimitate în Biroul Permanent Național sau cum se numea în diferite faze.

Eu cred că aceia pe care el i-a crescut în partid și i-a promovat îi păstrează un anumit respect. Dacă nu îi păstrează niciun fel de respect, atunci înseamnă că el nu se va putea întoarce. Dar eu cred că ține, până la urmă și de modul în care partidul și-a cultivat liderul și liderul și-a cultivat de asemenea echipa lui proximă prin care a condus partidul”, a completat președintele Consiliului Național al PSD.

Vasile Dîncu

Vasile Dîncu nu a mai vorbit cu Liviu Dragnea de când a fost închis la penitenciarul Rahova. La această situaţie s-a ajuns din cauză că nu a fost pus pe lista scurtă a celor care ar fi putut să vorbească cu el la telefon.

Pentru Vasile Dîncu, lucrurile sunt clare şi ţin de respect

„Din punctul de vedere uman sunt apropiat și acum de el. Nu sunt fericit pentru ceea ce se întâmplă. Aș vrea să îl văd cât mai repede liber, deci eu păstrez pentru el aceeași afecțiune. Din punctul de vedere uman.

Politic a făcut greșeli, dar poate că el știe mai bine acum. A avut și o perioadă de reflecție și aici nu mă bag, nu sunt deciziile mele și nu știu ce va face în viitor”, a mai spus Dîncu la Digi24.

Liviu Dragnea a fost încarcerat la 27 mai 2019, după condamnarea la 3 ani şi 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.