Evenimentul Zilei > Politica > Liviu Dragnea revine în politică. După eșecul cu APP, urmează înființarea unui nou partid, a cărui președinte va fi o fostă subalternă de încredere
Liviu Dragnea revine în politică. După eșecul cu APP, urmează înființarea unui nou partid, a cărui președinte va fi o fostă subalternă de încredere

Liviu Dragnea revine în politică. După eșecul cu APP, urmează înființarea unui nou partid, a cărui președinte va fi o fostă subalternă de încredere

Liviu Dragnea, fostul lider PSD, vrea să revină în politică. Eșecul pe care l-a avut cu partidul Alianța Pentru Patrie (APP) nu l-a descurajat. Fostul social-democrat anunță reîntoarcerea sa în lumea politică din România, de data aceasta cu un alt partid. Vrea să arate românilor ce înseamnă o „țară cu adevărat suverană”.

Liviu Dragnea are un nou proiect politic. Fostul lider PSD nu a avut un succes prea mare după problemele cu legea, însă eșecul avut cu APP nu l-a descurajat. La început de 2023, el vrea să revină în lumea politică cu un nou partid. Planurile fostului social-democrat sunt mari și susține că vrea să arate românilor că putem redeveni „o țară cu adevărat suverană”.

Formațiunea politică pe care vrea să o înființeze Liviu Dragnea va purta numele de „Partidul România Suvernă”, pe scurt PRS. Anunțarea noului său proiect nu a fost lipsită de critici aduse la adresa coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR. Fostul social-democrat este sigur că România poate ieși din această criză, iar el știe calea.

„Primul obiectiv este să conving acest popor român că se poate, că există o cale pentru ieșirea din această criză nenorocită, generată de actuala conducere a țării, în frunte cu Iohannis și Guvernul PSD – PNL – UDMR, să le arăt cum se poate și ce beneficii sunt pentru fiecare dintre ei și pentru țară și cum poate redeveni România o țară cu adevărat suverană, păstrând toate relațiile diplomatice și economice pe care le are acum. Nu neapărat în același fel, adică nu din poziția de slugă.

Al doilea obiectiv e să conving românii că se poate mânca sănătos în România. O să încep, undeva în primăvară, să prezint săptămânal câte o rețetă”, a spus Liviu Dragnea la DCNews.

Carmen Dan, președintele partidului înființat de Liviu Dragnea

Fostul lider PSD se pare că și-a făcut un plan complet, ba mai mult, știe și cine va sta în fruntea noii formațiuni politice pe care o va înființa. Carmen Dan, o fostă subalternă de încredere, pare să fie cea mai potrivită pentru ocuparea funcției de președinte al PRS. Întrebat despre partidul pe care îl va înființa, Liviu Dragnea prezintă și motivele pentru care a ales-o pe Carmen Dan.

„Cu partidul unde președinte va fi Carmen Dan, din mai multe motive: președinte trebuie să fie un om în care eu am încredere totală din punctul de vedere al patriotismului, al onestității, al capacității de a înțelege un program de guvernare și de a-l pune în practică și al capacității de a putea să discute cu oamenii. Este o variantă Partidul România Suverană. Brusc, după ce am vorbit despre el, trei dintre membrii fondatori au ajuns pe la PNȚCD, la ”bunul meu prieten” Aurelian Pavelescu. Am zis, dom`ne, după APP, trebuie să facem un partid, s-a vorbit de către cei 27 – 28 președinți de organizații de la APP care au plecat, n-au rămas acolo – oricum am înțeles că la APP nu mai e nimic.

A fost o întâlnire acum vreo 10 zile, s-a stabilit data congresului, ca ulterior să apară o supărare și am auzit că s-au dus la PNȚCD să se înscrie acolo, pentru că vor primi funcții de vicepreședinți. Dacă acest partid va rămâne în vigoare, dacă va fi funcțional în continuare, se va merge cu el, mai sunt și alte variante de partide. Sigur că e important partidul, dar, vă spun cu toată tăria, cel mai important e programul”, a spus Liviu Dragnea.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: