Evenimentul Zilei > EVZ Play > Exclusiv. Cum a afectat Irina Tănase politica dusă de Liviu Dragnea. Anca Alexandrescu: „Asupra lui avea influență, dar nu îi spunea ce decizii sa ia”. Video
VIDEO

Exclusiv. Cum a afectat Irina Tănase politica dusă de Liviu Dragnea. Anca Alexandrescu: „Asupra lui avea influență, dar nu îi spunea ce decizii sa ia”. Video

Relația dintre fostul lider PSD Liviu Dragnea și Irina Tănase a ținut prima pagină a ziarelor multă vreme, vehiculându-se în repetate rânduri că tânăra are o mare influență asupra politicianului. Povestea de dragoste dintre cei doi a luat sfârșit însă la finele anului 2021, imediat după ce acesta a fost eliberat din pușcărie.

Anca Alexandrescu, fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă și jurnalistă la Realitatea, a fost invitată în emisiunea Evz Play, România lui Cristache, unde a dezvăluit cum au mers lucrurile între Dragnea și Irina Tănase.

Potrivit acesteia, iubita lui Liviu Dragnea avea asupra liderului politic o anumită influență, însă nu i-a spus niciodată ce decizii politice să ia. Mai mult, deși era destul de tânără, era o fată deschisă la minte și care a înțeles multe între-un timp foarte scurt.

„Eu nu o cunoșteam pe Irina la momentul acela. Asupra lui Dragnea avea influență, dar nu îi spunea să ia decizii politice. Auzeam că are o anumită influență politică, m-am gândit să mă împrienesc cu ea. M-a ajutat foarte mult pentru că a înțeles foarte multe. Deși era foarte tânără Irina a înțeles foarte multe lucruri. Am avut șansa ca prin ea să pătrund cu informațiile reale și ajungeau la sursă direct”, a spus Anca Alexandrescu.

Dragnea
Sursa: EVZ

Irina Tănase, văzută ca o vulnerabilitate pentru Liviu Dragnea

Întrebată dacă Irina era vulnerabilitatea lui Dragnea, jurnalista a răspuns că oricine are așa ceva, însă fostul lider PSD a ales să-și asume totul. „Există vreun politician care să nu aibă vreo vulnerabilitate? Și-a asumat-o. Toată lumea vorbea despre relația respectivă dar și-o asumase”.

Aceasta a mai sugerat că Liviu Dragnea nu a pus-o niciodată pe iubita lui în primul rând la Congres, alături de Dăncilă și de Gabriela Firea, ci partidul a făcut-o, din cauza servilismului politic.

Anca Alexandrescu a subliniat că Dragnea și-a asumat mereu relația cu Irina ca pe una oficială, nefiind de interes pentru ea dacă cei doi au fost căsătoriți sau nu.

În completare, jurnalistul Ionuț Cristache a spus că relația dintre cei doi a dat prost în special în fața electoratului tradițional pe care Dragnea îl viza, care era creștină și mergea la biserică.

„Vrei să-ți dau exemple cu lideri care sunt în aceeași situație astăzi? Despre ce vorbim? Ea nu îl influența din punct de vedere politic. El este un tip extrem de încăpățânat, erau mulți consultanți cu păreri, erau momente când mergea pe linia lui, nu asculta pe nimeni. Și-a asumat, au fost mulți care au spus, din jurul lui, că greșește. A realizat târziu, unul dintre ei a fost Doru Bușcu, pe care nu îl cunoscusem până atunci”, a adăugat fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro
Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: