Ionuț Stroe, după ce Dîncu a anunțat că va cere demisia ministrului Educației: „Să se consulte cu conducerea PSD, situaţia reclamată s-a rezolvat în coaliţie”

Ionuț Stroe, după ce Dîncu a anunțat că va cere demisia ministrului Educației: „Să se consulte cu conducerea PSD, situaţia reclamată s-a rezolvat în coaliţie” Ionuț Stroe. Sursa foto: Arhiva EVZ

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe i-a răspuns, joi, preşedintelui Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, care a anunțat că PSD îi va cere demisia ministrului Ligia Deca dacă nu se rezolvă problema retragerii atribuţiilor secretarului de stat Florin Lixandru.

"Nu e prima oară când domnul Dîncu nu este la curent sau nu e informat în legătură cu deciziile din cadrul coaliţiei. Situaţia reclamată şi acuzele domnului Dîncu s-au rezolvat de ieri seară de la şedinţa coaliţiei.

E adevărat, domnul Dîncu nu a fost acolo, nu ştiu dacă a fost invitat sau nu, dar înainte de a avea aceste ieşiri publice foarte, foarte agresive, ar fi bine să se consulte cu conducerea PSD şi să se informeze în legătură cu anumite situaţii sau persoane pe care dânsul le aminteşte în această declaraţie publică. De altfel, sunt nişte reacţii resentimentare, aş putea spune, care nu îl ajută cu nimic pe domnul Dîncu şi, evident, nu ajută nici coaliţia", a spus Stroe. El a spus că Dîncu a avut "o solicitare individuală" sau a fost "un gând exprimat".

Ionuț Stroe: Legile Educației ar putea fi definitivate până în 15 februarie

Potrivit lui Stroe, secretarul de stat  Florin Lixandru şi-a recăpătat atribuţii în cadrul Ministerului Educaţiei.  "Dar mult mai important decât situaţia aceasta, care, practic, e normal să facă presă, este faptul că, timp de câteva ore, legile educaţiei au fost subiectul coaliţiei. Acolo s-au purtat discuţii foarte serioase pe forma acestor legi, de idei, de lucrurile care vor fi cuprinse în această reformă amplă a educaţiei. Şi probabil că în curând vom ajunge şi la un acord politic general în cadrul coaliţiei să le putem promova şi în Parlament. Acesta este lucrul mult mai important decât situaţia reclamată de domnul Dîncu", a declarat  Stroe pentru Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a apreciat că aceste legi ar putea fi definitivate până în 15 februarie.

"Putem să ne gândim că două săptămâni ar fi un timp suficient pentru a putea avea această formă definitivă a legii, probabil că 15 februarie este un termen rezonabil pentru acest lucru", a adăugat Stroe.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, senatorul Vasile Dîncu, a declarat joi că, în cazul în care ministrul Educaţiei, Ligia Deca, nu va reveni asupra deciziei de a retrage atribuţiile secretarului de stat Florin Lixandru, social-democraţii sunt "obligaţi" să ceară demisia ministrului şi să renunţe la colaborarea cu echipa sa.