Liviu Dragnea, liber! Ce face fostul lider PSD pentru a ieși din închisoare

Liviu Dragnea, liber! Ce face fostul lider PSD pentru a ieși din închisoare Sursa: EVZ

Fostul Lider PSD, Liviu Dragnea, este nerăbdător să iasă din închisoare. Acesta a depus din nou o cerere pentru eliberare condiționată.

Judecătoria Sectorului 5 a primit o solicitare din partea fostului lider PSD Liviu Dragnea, în care cerea eliberarea condiționată din penitenciar. Acesta este închis la Penitenciarul Rahova din data de 27 mai 2019, unde are de executat o pedeapsă de 3 ani și 6 luni.

Dragnea a fost închis din cauza angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ciuda faptului că Liviu Dragnea a depus cererea de eliberare condiționată pe data de 12 aprilie, înstanța a stabilit termenul cu două săptămâni mai târziu, pe 27 aprilie.

În ceea ce privește cazul lui Liviu Dragnea, solicitarea de eliberare condiționată poate fi făcută abia după doi ani și patru luni de la data intrării în închisoare.

Dragnea a avut mai multe încercări de a ieși din penintenciar prin introducerea în instanțe a două căi extraordinare de atac, însă cererile sale au fost respinse.

În ce condiții se poate face eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea

a) cel condamnat a executat cel puțin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depășește 10 ani, sau cel puțin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani;

b) cel condamnat se află în executarea pedepsei în regim semideschis sau deschis; Respingeri de neconstituționalitate (2), Jurisprudență, Reviste (2), Modele (1)

c) cel condamnat a îndeplinit integral obligațiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, afară de cazul când dovedește că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească;

d) instanța are convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat și se poate reintegra în societate.