Liga Campionilor. Favoritele serii nu au reușit să câștige. Arsenal, învinsă în minutul 90+4.

Liga Campionilor. Favoritele serii nu au reușit să câștige. Arsenal, învinsă în minutul 90+4. Sursa foto: Arhiva EvZ

Barcelona și Napoli au încheiat la egalitate primul tur din optimile de finală din Liga Campionilor. În celălalt meci al serii FC Porto s-a impus în fața celor de la Arsenal printr-un gol înscris în minutul 90+4.

Napoli și Barcelona au remizat, 1-1, în prima fază a optimilor din Liga Campionilor. Primul gol al partidei a fost înscris de catalani în minutul 61 prin reuușita lui Lewandowski. Italienii au egalat în minutul 75 prin golul semnat de Osimhen. Napoli a avut o primă repriză slabă.

Liga Campionilor, optimi de finală

Ambele echipe au un parcurs slab în competițiile interne. Italienii și-au schimbat antrenorul, în locul lui Walter Mazzari a venit Francesco Calzona. De partea cealaltă, Xavi speră să facă o figură frumoasă în Liga Campionilor înainte de părăsi gruparea de pe Camp Nou, la finalul sezonului.

Prima repriză l-ea aparținut catalanilor, au pasat mingea mai mult, în timp ce italienii au arătat un joc modest. Lamine Yamal a irosit primele ocazii ale partidei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Extrateștrii au ataucat din primele minute ale partidei, în minutul 4, Yamal a trimis peste poarta din interiorul careului. După patru minute, Meret a fost pus din nou la înercare de catalani. Până la pauză Napoli nu a expediat niciun șut pe poartă.

Liga Campionilor: barcelona Napoli 1-1

Sursa foto: Instagram

Napoli nu a trimis niciun șut pe poartă în prima repriză

Până la finalul patidei, italienii au reușit să echilibreze jocul, dar, Barcelona a arătat că-și dorește mai mult victoria în prima manșă din optimile Liga Campionilor. Primul gol al partidei a venit în minutul 60 prin reușita lui Lewandowski, servit perfect de Pedri, atacantul polonez a trimis un șut lângă stâlpul din stânga al porții napoletane.

Avantajul catalanilor a durat doar 15 minute. Italienii s-au montat, iar în minutul 75 au egalat prin Osimhen. Barcelona-Napoli, scor final 1-1. Returul din faza optimilor Liga Campionilor se va disputa pe 12 martie.

Napoli

Sursa: Napoli/Facebook

Liga Campionilor: FC Porto-Arsenal 1-0

În al doilea meci din optimile Liga Campionilor, FC Porto a învins-o la limită pe Arsenal, 1-0. Galeno a făcut diferența în minutul 90+4, după ce britanicii au pierdut balonul la mijlocul terenul. Cu un șut expediat în bară și mai multe reluări pe lângă poartă, Galeno a ratat cele mai mari ocazii ale partidei.

Replica gazdelor a venit prin Nico Gonzalez, dar execuțiile acestuia au fost slabe. Tunarii au avut cea mai mare șansă de a înscrie în minutul 35. Saliba a reluat cu o lovitură de cap peste poarta adversă.

În cea mai mare parte a timpului jocul s-a desfăşurat între cele două careuri, niciuna dintre echipe nereuşind să îşi creeze ocazii clare. Arsenal venea după ce marcase 21 de goluri în precedentele cinci partide. A fost și meciul cu numărul 119 în Liga Campionilor. Returul se va juca la Londra pe 12 martie, potrivit Agerpres.