Evenimentul Zilei > Politica > Liberalii, mesaj ironic la adresa PSD, viitorul partid de opoziție. „Nu înţeleg această disperare…”
Liberalii, mesaj ironic la adresa PSD, viitorul partid de opoziție. „Nu înţeleg această disperare…”

Liberalii, mesaj ironic la adresa PSD, viitorul partid de opoziție. „Nu înţeleg această disperare…”

Deși a câștigat alegerile parlamentare, PSD are șanse mari să rămână în opoziție, situație care dă naștere unor animozități pe scena politică.

Senatorul PNL Alina Gorghiu consideră că PSD va merge în opoziţie şi nu înţelege „disperarea care se vede” la liderii social-democraţi, transmiţându-le vineri acestora „să se gândească să facă ceva bun” cu voturile obţinute.

„Nu înţeleg această disperare care se vede acum la liderii săi”

PSD merge în opoziţie. Majoritatea de centru-dreapta a fost deja formată. Şi toate acestea fac parte din normalitatea unei vieţi politice democratice. Aşa că nu înţeleg această disperare care se vede acum la liderii săi. Au avut controlul asupra Parlamentului mulţi ani şi nu reiau toate relele făcute de oamenii lor care conduceau majoritatea”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Ea le-a transmis liderilor PSD să revină la un comportament democratic şi să lucreze „cu responsabilitate” în Parlament.

„Dacă simt nevoia de a fi băgaţi în seamă, să se gândească să facă ceva bun cu voturile pe care le-au obţinut. Să lucreze cu responsabilitate în Parlament. Să revină la un comportament democratic, să contribuie la reformele necesare ţării, pentru că ştiu şi ei că sunt necesare. Şi să îşi reformeze propriul partid. De data asta pe bune, fără Iordache şi alţii ca el”, a adăugat Gorghiu.

Aceste declarații ale senatoarei liberale reiterează poziția pe care a exprimat-o odată cu anunțul că PSD este câștigătorul alegerilor parlamentare. Duminică seara, politiciana a declarat, la Digi24, că PNL așteaptă să vadă exact câte mandate va avea în viitorul parlament. Potrivit acesteia, PNL se gândește la o soluție pentru a forma majoritatea parlamentară în jurul unui premier care „speră” să fie liberal.

Singura luptă puternică, între PNL și PSD

Senatoarea a exclus orice discuție cu PSD, în perspectiva unei majorități „proeuropene, sănătoase și înțelepte”.

„Excludem categoric orice discuție cu PSD pentru viitoarea majoritate parlamentară, ca să înțeleagă lumea foarte bine că singura luptă puternică în această campanie a fost între PNL și PSD. Din păcate, prezența la vot nu a fost cea dorită. O prezență mai ridicată ar fi fost în avantajul PNL”, a opinat Alina Gorghiu. De asemenea, aceasta le-a transmis un mesaj posibililor parteneri din USR-PLUS: „la negocieri se vine cu bună-credință și echilibru, nu cu prejudecăți și condiționări”.