Evenimentul Zilei > Politica > Se reaprinde lupta politică în România. Alina Gorghiu pune la zid PSD
Se reaprinde lupta politică în România. Alina Gorghiu pune la zid PSD

Se reaprinde lupta politică în România. Alina Gorghiu pune la zid PSD

Senatorul liberal Alina Gorghiu critică propunerea PSD privind un proiect care oferă posibilitatea celor care au rate să obţină o amânare a acestora până la sfârşitul lunii septembrie fără „dobânzi la dobânzi”.

Pentru Gorghiu, PSD este „un partid iresponsabil”. „PSD e la fel ca în vremea lui Dragnea! Responsabilitate! O cerem de la cetăţeni, dar vedem un partid complet iresponsabil pe scena politică. PSD nu renunţă la logica de campanie nici măcar acum, când priorităţile sunt altele: sănătatea oamenilor, asigurarea veniturilor pe perioada crizei şi găsirea măsurilor necesare pentru a-i scăpa pe oameni de stresul ratelor la bănci”, a scris Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

Politicianul liberal subliniază că Guvernul PNL a anunţat că România va avea cea mai cuprinzătoare măsură din Europa de ajutorare a celor care au credite.

„Vor putea să decidă ei singuri perioada de amânare a ratelor, de la 1 la 9 luni. Şi după aceea ratele nu vor fi mai mari, pentru că băncile sunt obligate să prelungească perioada de rambursare. Şi nici comisioanele neîncasate pe perioada de amânare nu vor fi incluse în costul creditului. Iar Guvernul garantează integral plata dobânzii pentru creditele ipotecare amânate la plata de către bănci care nu va putea fi achitată ulterior de populaţie”, susține Gorghiu.

Cu alte cuvinte, „soluţii găsite în ritm infernal, pentru că timp de pauză nu e”.

Alina Gorghiu îi acuză pe social-democrați că, în tot acest timp, „se joacă cu nervii românilor. Se laudă în stânga şi dreapta că vor propune legi prin care ratele să fie amânate până la sfârşitul anului, dar când să pună totul pe hârtie, surpriză! PSD anunţă că vrea să stabilească prin lege ca termenul de păsuire să fie de numai 6 luni. Cine şi cu ce argumente v-a explicat, domnilor, că e mai bună o amânare de 6 luni faţă de cele 9 luni stabilite de Guvern? Că la cei care resimt financiar efectele crizei generate de pandemie sigur nu v-aţi gândit!”.

Sâmbătă, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat că vrea să treacă prin Parlament o lege care va oferi posibilitatea românilor care au credite să obțină o amânare a acestora până la sfârșitul lunii septembrie, fără a avea „dobânzi la dobânzi”.

„În România, ce fac Orban şi guvernul care a fost pus pentru a avea puteri depline şi a conduce? Mai nimic. Au dat o ordonanţă de urgenţă joi, care nici acum nu a fost publicată. În acest timp, oamenii sunt îngrijoraţi de ratele care vin peste ei, în condiţiile în care mulţi nu mai au salarii. Săptămâna viitoare vom trece prin Parlament o lege care va oferi celor care au rate o amânare până la sfârşitul lui septembrie. Şi fără să plătească dobânzi la dobânzi”.