Evenimentul Zilei > Politica > PSD și-a stabilit agenda pentru consultările de la Cotroceni. Ce va propune Ciolacu
PSD și-a stabilit agenda pentru consultările de la Cotroceni. Ce va propune Ciolacu

PSD și-a stabilit agenda pentru consultările de la Cotroceni. Ce va propune Ciolacu

PSD va prezenta, la consultările de la Cotroceni, două formule de cabinet, unul minoritar, iar cel de-al doilea de uniune națională, și o propunere de premier, Alexandru Rafila.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că îi va nominaliza pe profesorul Alexandru Rafila ca premier, dar că îi va prezenta șefului statului două variante de guvern, unul minoritar, format de PSD, iar al doilea de uniune națională.

„Cred că este corect ca președintele să accepte ori un guvern minoritar – PSD – condus de profesorul Alexandru Rafila, ori unul de uniune națională, pentru care avem ca propunere de premier aceeași persoană, profesorul Rafila. Este normal ca partidul care a câștigat alegerile să dea și propunerea de premier. Suntem primul partid invitat la Cotroceni și mă voi prezenta la negocieri însoțit de colegii mei, dar nu și de profesorul Rafila, care este în izolare”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu s-a arătat total împotriva felului în care a fost desemnat premierul propus de PNL, pe bilețele, într-o discuție dintre președintele Klaus Iohannis și președintele PNL, Ludovic Orban.

„După ce am văzut în situația de urgență cum în biroul premierului se fuma și se consuma alcool fără să se respecte regulile, acum dl. Orban ne-a povestit ca in biroul presedintelui de la Cotrocnei, luându-se în  derâdere votul românilor, se stabilea numele premierului pe bilete, într-un mod total superficial. Totul când în România sunt 200 de decese pe zi din cauza pandemiei”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Potrivit spuselor sale, nominalizarea lui Florin Cîțu se datorează faptului că acesta este un personaj obedient și un om de partid.

„Am văzut și propunerea PNL, agreată de președintele Iohannis, în persoana domnului Cîțu, groparul economiei românești. Presupun că au cantarit cel mai mult faptul că este un om de partid și un personaj obedient, care nu iese din cuvântul președintelui”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Conducerea PNL l-a desemnat pe Florin Cîțu ca să conducă un viitor guvern de coaliție din care vor face parte și miniștri propuși de Alianța USR PLUS și UDMR.