Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu a luat foc după ședința de la Cotroceni. Ce spune de „gașca de perdenți”
Marcel Ciolacu a luat foc după ședința de la Cotroceni. Ce spune de „gașca de perdenți”

Marcel Ciolacu a luat foc după ședința de la Cotroceni. Ce spune de „gașca de perdenți”

După ședința de joi dimineața de la Palatul Cotroceni, la care au participat președinte Klaus Iohannis, Florin Cîțu, nominalizat de liberali la funcția de premier, și liderii coaliției PNL, USR-PLUS și UDMR, președintele PSD Marcel Ciolacu a replicat dur.

El a afirmat că o „gașcă de perdanți” este girată de președintele României și că este exclus ca PSD să meargă la Cotroceni.

„Aici vorbim de o gașcă a perdanților girată în acest moment de Iohannis, care este paralel cu Constituția. Au început negocieri înaintea negocierilor, ceea ce este total nepermis. (…) Noi vom face tot ce putem legal, constituțional și democratic pentru a apăra voturile românilor.

Astăzi, o să am un BPN cu colegii mei unde îl vom nominaliza și pe dl Alexandru Rafila să fie propunerea noastră pentru funcția de prim-ministru și vom discuta toate procedurile legale pe care o să le facem în perioada următoare. (…) Este exclus să mergem la Cotroceni, dacă PSD nu este invitat conform spiritului Constituției”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena3.

Astăzi la Cotroceni s-au pus bazele viitoarei coaliții guvernamentale care include partidele clasate pe locul doi, trei, respectiv 5, la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

PSD nu va merge la consultările de la Cotroceni

Președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, a afirmat încă de zilele trecute că PSD nu va merge la consultările de la Cotroceni, dacă nu este primul invitat, în calitatea sa de câștigător al alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

„Trebuie să revenim în spiritul şi litera Constituţiei. Primul partid care trebuie chemat la Cotroceni trebuie să fie PSD şi sper din tot sufletul ca preşedintele să nu facă greşeala să invite PNL înainte. Voi avea o discuție cu colegii mei. Dacă nu suntem invitaţi ca partid câştigător, să nu mergem la aceste consultări”, a spus afirmat Ciolacu.

Ciolacu a mai spus că reprezentanții partidelor de dreapta și președintele Klaus Iohannis nu țin cont de rezultatul votului de duminică.

De asemenea, Ciolacu a spus că social-democraţii ar urma să îşi desemneze propriii candidaţi la fiecare din cele două funcţii de preşedinţi ai Camerelor din viitorul Legislativ – atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat.