Evenimentul Zilei > Politica > AUR mai dă o lovitură! S-a întâmplat în doar 24 de ore. PSD, PNL şi USR, în alertă
AUR mai dă o lovitură! S-a întâmplat în doar 24 de ore. PSD, PNL şi USR, în alertă

AUR mai dă o lovitură! S-a întâmplat în doar 24 de ore. PSD, PNL şi USR, în alertă

Biroul de presă al Alianței pentru Unirea Românilor a transmis marţi, 8 decembrie 2020, că în urma rezultatelor obţinute la alegerile parlamentare, AUR a atras 15.000 membri noi în formaţiune, aspect care reprezintă cu siguranţă un nou motiv de îngrijorare pentru primele PSD, PNL şi alianţa USR PLUS.

Astfel, conform comunicatului de presă, „15.000 de români s-au înscris în numai 24 de ore în AUR, singura forță patrotică, creștină și conservatoare din Parlamentul României, în urma apelului lansat luni de copreședinții formațiunii George Simion și Claudiu Târziu”. Conform sursei citate, „AUR îi îndeamnă pe toți românii care nu sunt reprezentați politic să se alăture partidului care a obținut peste 500.000 de voturi la alegerile parlamentare”.

„AUR presupune sacrificiu pentru Țară”

Conducerea formaţiunii care a luat prin surprindere clasa politică a anunţat că viitorii membri nu trebuie să se gândească la faptul că pot profita de pe urma intrării în Parlamentul României. Liderii AUR subliniază că principiile formaţiunii rămân aceleaşi şi pun mai presus interesul naţional decât orice aspiraţie personală.

„AUR dorește să schimbe în bine societatea românească pe toate palierele și se adresează tuturor celor care nu se regăsesc în principiile, valorile, dar mai ales acțiunile partidelor s-au rotit la putere în ultimii 30 de ani. Atrag atenția tuturor, însă, că intrarea în AUR se face nu pentru a căuta beneficii.

Calitatea de membru AUR presupune sacrificiu pentru Țară, nu angajarea într-un post călduț sau rezolvarea unor interese”, a declarat George Simion, copreședintele AUR şi una cele mai cunoscute figuri din partid.

Călin Georgescu este propunerea AUR

AUR va avea în Parlament 46 de senatori și deputați, iar vicepreşedintele Sorin Lulea a anunţat pe o reţea de socializare că propunerea formaţiunii pentru funcţia de premier este Călin Georgescu:

„AUR și-a prezentat din campanie propunerea de premier și nu îi vom înșela pe români. Călin Georgescu este un român patriot ce se ridică la înălțimea unei asemenea funcții. Nu este membru de partid. AUR propune români competenți, indiferent de statutul lor politic”, a scris Dorin Lulea pe Facebook.

La aceste alegeri parlamentare, AUR s-a clasat pe locul 3 în diaspora, imediat după USR Plus și PNL, potrivit rezultatelor parțiale obținute după centralizarea a 87,6%% dintre secțiile de votare din afara granițelor. Rezultatele parţiale provizorii arată că AUR are 8,77% dintre voturi la Senat şi 8,69% la Camera Deputaţilor.

La aceste alegeri parlamentare a fost înregistrat un record de prezență scăzută la vot – doar 33%. Ultimele rezultate oficiale parțiale după numărarea a 96,41% din voturi arată următoaree scoruri (PSD – 30%, PNL – 25%, USR – 15%, AUR – 8,7%, UDMR – 6%. Pro România nu intră în Parlament, PMP e la limită)