La revedere, soare! Vremea se schimbă iarăși. Va fi lapoviță și, pe alocuri, chiar ninsoare

La revedere, soare! Vremea se schimbă iarăși. Va fi lapoviță și, pe alocuri, chiar ninsoare

O nouă prognoză meteo a fost emisă de ANM. Vremea de azi, marți, aduce noi schimbări de temperatură în majoritatea regiunilor din România.

Temperaturile nu mai depășesc 17 grade Celsius!

Meteorologii anunță că, marți, 20 octombrie, vom avea parte de o vreme rece în aproape toate regiunile țării. În București temperatura maximă va fi de 17 de grade.

În țară, vremea va fi în continuare răcoroasă, rece dimineaţa şi noaptea în majoritatea zonelor ţării. Cerul va fi mai mult senin, dar spre sfârșitul intervalului, în zonele joase, pe arii restrânse va crește probabilitatea de apariție a nebulozității stratiforme sau a ceții.

Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 18 grade, iar cele minime între 0 și 8 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a -6 grade în cele din estul Transilvaniei, dar și mai ridicate spre 10…12 grade pe litoral.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vremea în Capitală

În București, vremea va fi rece dimineața și noaptea. Cerul va fi mai mult senin și vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 4…5 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 1…2 grade, unde vor fi condiții de brumă.

La munte, săptămâna va debuta cu vreme rece (19 şi 20 octombrie), când vor fi în medie maxime de 4...6 grade şi minime medii de -3...0 grade. În perioada 21-23 octombrie se va încălzi, astfel încât valorile termice diurne vor tinde spre o medie de 14...15 grade, urmând ca în weekendul 24-25 octombrie acestea să scadă uşor spre 12 grade.

În tot acest interval temperaturile nocturne vor fi în creştere treptată până la valori medii în jur de 6 grade. Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de valori termice constante, în medie cu maxime de 8...10 grade şi minime de 0...4 grade.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creştere începând cu data de 24 octombrie. Vor fi ploi, iar spre finalul intervalului se vor semnala şi lapoviţă şi ninsori, la altitudini mari.