Meteorologii au emis o nouă prognoză care va acoperi perioada cuprinsă în intervalul duminică. 18 octombrie – miercuri, 22 octombrie. În intervalul ce urmează să fie analizat, vremea se va încălzi treptat, iar în ultima zi va crește probabilitatea de ploaie, în cea mai mare parte a țării. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață în zonele joase.

Tendința va fi urmată și în București, unde vremea va fi caldă în cursul zilei, iar noaptea și dimineața se vor înregistra condiții de ceață. De asemenea, spre finalul intervalului va crește probabilitatea produceri ploilor

Duminică

Duminică, vremea se va răci în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice. În vestul, centrul, nordul și nord-estul țării cerul va fi noros ziua, iar noaptea se va degaja parțial. În prima parte a zilei vor fi ploi slabe, care se vor manifesta local. Cerul va  fi variabil, mai mult senin noaptea, iar în zona montană, la altitudini de peste 1.400 m, pe arii restrânse, vom avea parte de ninsoare.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zonele de munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 65…70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 18 grade, cele mai scăzute valori fiind înregistrate în regiunile intracarpatice, iar cele mai ridicarte regiunea sud-est. Minimele vor fi cuprinse între 0 și 11 grade. Noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață, iar în depresiuni și de brumă.

În București, ziua de duminică va fi răcoroasă, cu cer variabil, senin dimineața și noaptea. Vântul va fi slab spre moderat, cu ușoare intensificări după-amiaza și seara, când va atinge viteze de până la 40 km/h. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 5…6 grade, mai coborâtă în zona preorășenească spre 2 grade.

Luni

Vremea va fi răcoroasă, chiar rece dimineața și noaptea în întreaga țară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua în vest, nord și centrul țării, iar noaptea în extremitatea de sud-est. Izolat va ploua slab, iar în Carpații Orientali va ninge ușor. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 17 grade, iar cele minime între 0 și 11 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a -5 grade în estul Transilvaniei. Pe arii restrânse, dimineața și noaptea, va fi ceață, iar în unele locuri, în zonele centrale se va produce brumă.

În București vom avea tot o vreme rece, cu temperature maxime de 16 grade și minime de 4…6 grade. În zona preorășenească temperaturile vor scădea spre 2 grade. Cerul va fi senin, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla în general slab.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE