Evenimentul Zilei > Actualitate > Istanbulul, acoperit de nămeţi. Capitala este complet în alb. FOTO
Istanbulul, acoperit de nămeţi. Capitala este complet în alb. FOTO

Istanbulul, acoperit de nămeţi. Capitala este complet în alb. FOTO

Istanbulul acoperit de nămeţi! O mare parte din zonă este sub zăpadă.  Serviciul meteorologic turc anunţă că ninsoarea ar putea dura cinci zile cu o scădere severă a temperaturilor.

Istanbulul acoperit de nămeţi! O mare parte din zonă este acoperită de zăpadă.  Serviciul meteorologic de stat turc că ninsoarea ar putea dura cinci zile cu o scădere severă a temperaturilor.

Potrivit mass-media locale, stratul de zăpadă are între 20 şi 40 de centimetri. Din cauza ninsorii, toate instituțiile de învățământ sunt închise până în 17 februarie.

Istanbulul „acoperit” de nămeţi! Capitala este complet în alb

Ninsorile sunt însoțite de scăderea temperaturii și de viscol. Circulația feriboturilor a fost întreruptă, cursele aeriene au întârzieri, iar pe şosele s-au format blocaje şi mau multe accidente.

Aproximativ 1.351 de vehicule și 7.031 de angajați au fost dislocate în 434 de locații pentru lucrări pe o rețea rutieră de 4.023 de kilometri, a spus municipalitatea.

S-au folosit peste 5 mii de tone de sare și 7 tone de material antiderapant. Aproape 5.000 de studenți din 73 de școli din Istanbul erau așteptați să înceapă cursurile față în față începând cu 15 februarie. Dar decizia a fost amânată, a declarat Ali Yerlikaya într-un comunicat, scrie Publika.

Accident în lanț în Silivri, Turcia

Accident în lanț în Silivri: direcția TEM din Istanbul închisă

A avut loc un accident în lanț care a implicat 5 vehicule din cauza zăpetii de pe șosea în Silivri. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Accidentul s-a produs în jurul orei 11:00 în secțiunea TEM dintre Selimpașa și Celaliye. Un şofer un camion a pierdut controlul mașinii din cauza precipitațiilor record.

Accident în lanț în Silivri: direcția TEM din Istanbul închisă

Când toți cei 4 șoferi din spate aflaţi pe drum au frânat brusc, a avut loc un accident de lanț. Traficul s-a blocat în direcția Istanbul din cauza accidentului care, din fericire ,nu a murit și nici nu a fost rănit nimeni. Echipele sosite la faţa locului au început să lucreze pentru a scoate vehiculele din traseu.

Accident în lanț în Silivri: direcția TEM din Istanbul închisă

Între timp, şi provinciile nord-vestice Edirne, Kırklareli și Tekirdağ au fost lovite de ninsoare cu o zi înainte, pe 14 februarie.

Trecând spre sud, furtuna și ninsoarea au dus la suspendarea traficului maritim și de pasageri pe Marea Marmara și Dardanele, scrie presa locală.