Evenimentul Zilei > International > Ninsoare istorică în Rusia. Stratul de zăpadă depășește 50 de centimetri
Ninsoare istorică în Rusia. Stratul de zăpadă depășește 50 de centimetri

Ninsoare istorică în Rusia. Stratul de zăpadă depășește 50 de centimetri

O ninsoare istorică a lovit Rusia în ultimele zile și a condus la depunerea unui strat de zăpadă de peste 50 de centimetri.

O ninsoare istorică a lovit Rusia, mai exact capitala Moscova vineri.

Vremea rea a paralizat tot traficul și a ținut la sol avioanele ce trebuiau să decoleze.

Autoritățile depun toate eforturile ca să facă față „apocalipsei meteo”. Au dispus deja un număr foarte mare de utilaje pentru a deszăpezi întregul oraș.

Meteorologii au emis mai multe avertizări. Ei estimează că vremea extremă va dura și pe parcursul weekendului. Rafalele de vânt vor atinge viteze de 72 de km/h. Temperaturile vor scădea și mai mult sub limita înghețului.

Vineri, traficul din oraș a devenit infernal. Toată capitala Moscova a fost blocată din cauza zăpezii.

Departamentul de transport al orașului i-a îndemnat pe cetățeni că circule cu mare grijă sau să renunțe la mașina personală. În schimb, lumea ar trebui să folosească transportul în comun.

În felul acesta autoritățile doresc să mai degajeze traficul creat în Moscova. De altfel, condiții de mers nu sunt tocmai bune.

Ninsoare istorică în Rusia. Probleme și la aeroporturi

Traficul aerian al Moscovei a fost puternic afectat de ninsoare. Peste 30 de zboruri au fost amânate și cinci anulate complet.

Unii cetățeni s-au bucurat de zăpadă.

„Nu era suficientă zăpadă în Moscova, dar acum măcar putem simți și noia ceastă iarnă, a spus Vitaly Perevozchikov, un bărbat în vârstă de 42 de ani.

„În Moscova au căzut 56 de centimetri de zăpadă (…), ultima dată când a nins atât de mult în capitala rusă a fost în martie 2013″, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor meteorologice Fobos.

„Este foarte posibil ca în oraş stratul de zăpadă să ajungă la 60 de centimetri, doborând recordul înregistrat în 1956.

Totodată, în provincia Moscovei zăpada acumulată ajunge deja la 71 de centimetri”, potrivit expertului citat.

În capitala rusă a început să ningă abundent de vineri după-masă şi, potrivit experţilor, va continua să ningă sâmbătă şi duminică, scrie Phys.org.