Evenimentul Zilei > Actualitate > ÎPS Calinic susține campania de vaccinare. Înaltul prelat anunță că se imunizează
ÎPS Calinic susține campania de vaccinare. Înaltul prelat anunță că se imunizează

ÎPS Calinic susține campania de vaccinare. Înaltul prelat anunță că se imunizează

Încă o înaltă față bisericească, ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a anunțat că se vaccinează anti COVID-19 și a prezentat beneficiile campaniei de vaccinare.

ÎPS Calinic a anunțat că se va imuniza contra COVID-19 și arată care sunt beneficiile campaniei de vaccinare.

ÎPS Calinic și-a anunțat intenția de a se vaccina într-un mesaj pe care l-a postat pe contul de Facebook al Arhiepiscopiei. El s-a pronunțat în favoarea procedurii de vaccinare și a arătat care sunt beneficiile vaccinului împotriva COVID-19. În mesaj, ÎPS Calinic a spus că are încredere în vaccin, precizând că ar trebui privit ca o imunizare antigripală.

„Se pune întrebarea, dacă mă voi vaccina? Desigur, după ce vor fi vaccinaţi toţi cei din prima şi a doua urgenţă”, a anunțat ÎPS Calinic.

Totodată, arhiepiscopul a dat răspuns întrebării „de ce trebuie să ne vaccinăm?”

„La noi în România, cred că vă amintiţi, am fost vaccinaţi de mici şi mereu, contra a diferite virusuri şi boli; ne-am întrebat de ce ne-am vaccinat contra gripei? Ne-am pus întrebări îndoielnic? Nimeni, cred, n-a pus la îndoială vaccinul antigripal! Tocmai!”, a mai scris în mesaj.

ÎPS Calinic, despre campania de vaccinare

Arhiepiscopul a mai arătat că boala provocată de coronavirus are manifestări asemănătoare unei gripe care bântuie omenirea. Drept care, vaccinul anti COVID trebuie privit tot astfel, ca o imunizare împotriva unei boli asemănătoare gripei.

„Virusul Covid-19, are în structura lui şi manifestări asemănătoare cu gripa obişnuită care bântuie omenirea. Tot aşa trebuie înţeles vaccinul anti-Covid-19, doar cu o excepţie, că se constată anumite mutaţii, o nouă tulpină şi trebuie luptat împotriva îmbolnăvirilor şi mai ales a complicaţiilor, în masă”, a transmis Calinic Argeşeanul.

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, ÎPS Calinic, îi îndeamnă pe credincioşi să se informeze din surse oficiale despre vaccinare. Înaltul prelat recomandă, ca sursă de informații, site-urile oficiale, ale autorităților, dedicate campaniei de vaccinare.

„Campania de vaccinare este o lucrare anevoioasă. Se vede clar că osteneala celor încredinţaţi cu această lucrare salvatoare îşi iau în serios chemarea de îngeri ai vieţii, riscându-şi viaţa şi confortul, zi de zi! Doar cei răutăcioşi îşi exprimă mereu nemulţumiri şi folosesc cuvinte nepotrivite pentru un om educat si civilizat”, se arată în mesajul de pe Facebook.

Vaccinarea nu este obligatorie

ÎPS Calinic amintește că procedura de vaccinare nu este obligatorie, dar atrage atenția asupra pericolului de infectare. Drept urmare, recomandă credincioșilor să respecte măsurile impuse de autorități.

„Să respectăm cele ce duc spre sănătatea noastră şi să ne punem nădejdea în Domnul Dumnezeu şi în priceperea specialiştilor întru ale sănătăţii”, se arată în mesaj.

Încă de la declanșarea pandemiei, preotul argeșean și-a îndemnat enoriașii să respecte măsurile autorităților şi să păstreze „curăţia sufletului”.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.