Evenimentul Zilei > Actualitate > BOR susține vaccinarea. Patriarhul Daniel ajută campania Ministerului Sănătății
BOR susține vaccinarea. Patriarhul Daniel ajută campania Ministerului Sănătății

BOR susține vaccinarea. Patriarhul Daniel ajută campania Ministerului Sănătății

Biserica Ortodoxă Română (BOR) se alătură campaniei de informare demarată de Ministerul Sănătății și se va implica în promovarea vaccinării anti-COVID. Preoții vor distribui materiale informative despre campania de vaccinare.

Preoții din cadrul BOR vor împărți materiale informative elaborate de Ministerul Sănătății în scopul promovării campaniei de vaccinare. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, într-o postare pe pagina de Facebook a instituției. Potrivit sursei citate, Patriarhul Daniel, liderul BOR, și-a dat acordul să susțină demersurile inițiate de autoritățile statului în legătură cu vaccinarea anti-COVID.

„Încheiem duminica și această săptămână cu bucurie și cu multă speranță pentru creștinii ortodocși sau catolici din România și de pe întreaga planetă. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată «Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.»”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a ministerului.

Potrivit postării făcute de Ministerul Sănătății, un anunț similar a fost făcut și de Papa Francisc. Liderul Bisericii Catolice a anunțat că se va vaccina imediat ce îi va veni rândul. Papa a precizat că toată lumea ar trebui să facă același lucru, decizia de vaccinare fiind una de natură etică.

„Papa Francisc a anunțat că se va vaccina imediat ce îi va veni rândul. Papa a spus: «Dintr-o perspectivă etică, cred că toată lumea ar trebui să se vaccineze. Este decizia etică pentru că pariezi cu sănătatea ta, cu viața ta, dar pariezi și cu viața celor din jurul tău». Numai împreună, indiferent de religie și credință, vom reveni la normalitate!”, se mai arată în postare.

BOR susține măsurile inițiate de Ministerul Sănătății

Unul dintre cei mai influenți preoți ai BOR, Constantin Necula, s-a declarat în favoarea campaniei de vaccinare anti-COVID. Preotul a declarat că oamenii ar trebui să înțeleagă că „vaccinurile sunt în mâna lui Dumnezeu”. El a solicitat autorităților să le explice credincioșilor că „suntem sub presiunea timpului și asta ne costă”.

Pe de altă parte, preotul catolic Francis Doboș a scris mai multe mesaje despre vaccin.

„Aghiasma e împotriva dracilor. Vaccinul împotriva covidului. Ok?! Nu le confundați. Dar pot fi administrate simultan. Bonus: luată pe stomacul gol, aghiasma îndepărtează conspirațiile și înmoaie inimile împietrite”, e unul dintre mesajele preotului, transmis pe Facebook.