Într-o postare pe Facebook, liderul social-democraţilor a susţinut că preşedintele României are interese ascunse în această pandemie.

Ciolacu este convins că Iohannis are un singur plan în contextul actual, în care România este pusă la grea încercare din cauza numărului din ce în ce mai mare al cazurilor noi de infectare cu Covid-19.

În opinia şefului PSD, liderul de la Palatul Cotroceni vizează doar scopuri electorale în beneficiul PNL prin măsurile pe care le anunţă în contextul pandemiei de coronavirus.

Iohannis nu dă încredere românilor

Ciolacu a mai subliniat că preşedintele ţării nu este nicidecum un bun comunicator în această perioadă de grea încercare, în care populaţia are nevoie de susţinere:

„Iohannis nu se poate ridica la nivelul gravității momentului pe care îl traversăm. Un președinte de țară ar fi dat românilor un mesaj de încredere și speranță că lucrurile sunt sub control.

În schimb, Iohannis rămâne și acum doar președintele PNL, care se luptă cu Opoziția și cetățenii, găsiți vinovați pentru creșterea infectărilor.

Deși haosul sanitar a cuprins deja Capitala și Clujul, Iohannis pare neclintit în unicul său plan: alegerile.”

Interlopii din PNL

În continuarea mesajului postat pe Facebook, Marcel Ciolacu nu s-a ferit de cuvinte şi a avansat un scenariu incendiar: existenţa unor interlopi în PNL.

„Sănătatea nu contează! Doar puterea. Toată puterea din România pentru sine și camarila liberală, pentru a aduce în Parlament toți traseiștii, impostorii și interlopii din PNL. Cu ce preț însă?”, a scris Ciolacu.

Amintim că aproape unul din trei români care s-au testat pentru Covid-19 a fost depistat pozitiv, conform ultimelor statistici oficiale.

Luni au fost raportate 2.466 de cazuri noi, dar cifra a fost calculată în contextul în care s-au făcut foarte puţine teste, aproximativ 8.040.

Cele mai multe infectări au fost tot în Bucureşti (581), astfel că s-a decis luarea unor măsuri mai stricte de protecţie.

În ceea ce priveşte decesele asociate noului coronavirus chinezesc, luni s-au anunţat 59, în timp ce la Terapie Intensivă erau internaţi 757 de pacienţi în stare gravă, un nou record negativ.