În unele publicații a apărut o știre potrivit căreia tată medicului Alexandru Rafila a fost colaborator al Securității.

Marcel Ciolacu a intervenit, luni, afirmând că o persoană publică trebuie evaluată prin prisma traseului său profesional şi nu raportat la greşelile părinţilor.

Marcel Ciolacu susține că și tatăl premierului Ludovic Orban a fost căpitan de Securitate

Liderul social-democraților l-a dat ca exemplu chiar pe premierul Ludovic Orban, susținând că și tatăl acestuia a fost căpitan de Securitate, dar acest lucru nu are legătură cu munca de premier.

„Cred cu tărie că orice persoană care candidează pentru o funcție în administrația publică a țării trebuie analizată prin prisma traseului său profesional, a integrității și a opiniilor sale politice sau de specialitate.

Dar este profund greșit și lipsit de orice urmă de umanitate să acuzi un copil de păcatele părinților! De aceea, nici nu m-ați auzit vreodată să-l acuz pe Ludovic Orban pentru ce a făcut tatăl său, căpitan la Securitate în anii ’50.

Ludovic Orban trebuie judecat pentru ce face el, astăzi, în calitate de premier al României! Sunt sigur că, după haosul în care ne aflăm astăzi, românii îl vor judeca!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Liderul PSD a mai anunţat că îşi va susţine de fiecare dată colegii de partid „în faţa tuturor atacurilor josnice, în care se amestecă neadevăruri crunte despre familie și viața personală”.

„Între politruci semidocți precum Orban, Tătaru sau Turcan &co și profesioniști cum sunt experții în sănătate publică Alexandru Rafila, Adrian Streinu-Cercel sau Leonard Azamfirei, alegerea românilor va fi simplă!”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

Alexandru Rafila va candida pe listele PSD București la alegerile parlamentare

„Aşa cum v-am promis şi dumneavoastră, şi colegilor mei, şi simpatizanţilor PSD de când am preluat funcţia de preşedinte al PSD, am spus foarte clar că partidul trebuie să se deschidă în primul şi în primul rând pentru specialişti din prima linie deja recunoscuţi atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Astăzi îi mulţumesc domnului prof. dr. Rafila că s-a alăturat echipei noastre şi sunt ferm convins că această luptă cu pandemia nu este una de conjunctură şi nu este o luptă care va dura foarte puţin timp. (…) Domnul Rafila trebuie să se regăsească în viitorul Parlament al României”, a declarat Ciolacu în conferinţa de presă în care l-a prezentat pe Rafila, potrivit antena3.ro