Situație nemaîntâlnită în istoria PSD Constanța, dominat, de-a lungul anilor, de tandemul Mazăre- Constantinescu, respectiv Felix Stroe-Ion Dumitrache, ultimii doi, tovarăși în afaceri din 1990,  preluând filiala, în urmă cu cinci ani, după ce făcuseră politică din umbră. Dacă până acum, organizația județeană a PSD Constanța a funcționat după modelul „carantină ermetică”, fără a răsufla vreo veste din interior, listele pentru parlament au fost, se pare, mămăliga care a explodat cu o asemenea putere încât s-a risipit direct pe site-ul petitieonline, să vadă tot poporul.

Scrisoarea, intitulată „PSD Constanța fără Stroe și fără Dumitrache!” este adresată președintelui Partidului Social Democrat,  Marcel Ciolacu. Cel mai probabil, semnatarii scrisorii, mulți dintre ei fiind membri tineri ai PSD Constanța, știu că Felix Stroe și Marcel Ciolacu sunt prieteni de ani de zile, amândoi fiind din județul Buzău, iar liderul PSD Constanța a fost ministrul PSD al Transporturilor susținător al lui Ciolacu la șefia partidului, dar încearcă și ei marea cu degetul.

Lista cu candidații PSD Constanța la alegerile parlamentare este, așadar, la mâna lui Marcel Ciolacu, liderul care este prieten cu Felix Stroe, dar pare să susțină și aripa tânără a filialei, respectiv pe primarul Decebal Făgădău, care la ultimele alegeri și-a pierdut scaunul, tinzând acum pentru un loc eligibil în Parlament. Surse din partid au declarat, pentru EVZ, că Ciolacu va decide, duminică, urmând să se vadă cu mai mulți lideri din țară, sau luni, când este posibil să vină la Constanța.

Acuzații la blat PSD-PNL la alegerile locale

„Ați făcut un lucru bun când ați respins lista de candidați la alegerile parlamentare venită din partea organizației PSD Constanța, pentru că acea listă nu avea nimic de-a face cu organizația, ci doar de-a face cu combinațiile politice ale lui Felix Stroe. Dar ne simțim încă cu sabia deasupra capului și ne temem că nu mai scăpăm în veci de Stroe și Dumitrache”, își încep, nemulțumiții din PSD, scrisoarea adresată „stimatului” domn președinte, Marcel Ciolacu.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE