S-a aflat adevărul despre Alexandru Rafila. Cine a fost, de fapt, tatăl lui: Mă afectează emoțional
- Tudor Borcea
- 19 octombrie 2020, 10:06
Alexandru Rafila admite că este condamnabil faptul că tatăl său a lucrat pentru Securitate, dar subliniază că este neadevărată acuzația că el ar fi participat la represiunea revoltei unor țărani din Valea Crișului Alb, în vara anului 1949.
Alexandru Rafila a confirmat, duminică seara, la B1 TV, că tatăl său a lucrat la Arad în aparatul represiv al Securității, până în 1949. Legat de aceasta, el consideră că multe din informațiile apărute în spatial public sunt prezentate distorsionat și nu sunt adevărate.
Ele fac parte, consideră el, dintr-un atac politic în scopul de a-i prejudicia imaginea publică din cauză că a luat decizia de a candida la alegerile parlamentare din partea PSD.
Alexandru Rafila a ținut să precizeze că, deși consideră condamnabil faptul că tatăl său a lucrat pentru Securitate, este neadevărată acuzația că ar fi participat la represiunea revoltei unor țărani din Valea Crișului Alb, în vara anului 1949.
Tatăl său a fost dat afară din Securitate în iunie 1949, iar masacrul țăranilor a avut loc în august 1949.
„Mă afectează, sigur, și emoțional, dar nu văd unde este vina mea pentru că sunt fiul tatălui meu. Mi se pare absolut de nepermis modul în care este prezentat acest lucru. A fost un atac concertat, în mod evident, legat de opțiunea politică pe care am avut-o”, a declarat Alexandru Rafila, scrie Digi 24.
El a continuat: „Ajungem într-o situație paradoxală, eu am mai spus lucru ăsta: oricine are o intenție bună și încearcă să ajute la clarificarea unor probleme, la îmbunătățirea imaginii Parlamentului, la schimbarea mentalității că oamenii merg în Parlament în interesul personal, nu în interesul public, oricine face acest lucru este automat atacat sau se încearcă excluderea lui.
Eu n-am de ce să renunț la ceea ce am început, nu cred că a avea o opțiune social-democrată este un lucru rușinos.
Cred însă că intoleranța și ceea ce se întâmplă în momentul de față, încercarea de a anihila o persoană care are o imagine publică și care ar putea să aducă procente în aceste alegeri, cred că este o lipsă de democrație și dacă ne vom îndrepta în acest sens, țara noastră nu va ajunge niciodată o țară cu adevărat europeană”.