Evenimentul Zilei > Politica > Îl dă afară chiar astăzi! Ludovic Orban, decizie cruntă în scandalul momentului (SURSE)
Îl dă afară chiar astăzi! Ludovic Orban, decizie cruntă în scandalul momentului (SURSE)

Îl dă afară chiar astăzi! Ludovic Orban, decizie cruntă în scandalul momentului (SURSE)

În urma scandalului legat de reacția actualului prefect al Capitalei, premierul Orban a decis schimbarea acestuia din funcție. Surse din MAI au declarat, pentru Capital, că Traian Berbeceanu va fi, cel mai probabil, noul prefect al Capitalei.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, că nu a urmărit ultimele declaraţii ale prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu, despre rata infectărilor cu noul coronavirus, însă a precizat că Guvernul efectuează o evaluare periodică a activităţii fiecărui prefect. Sursele Capital precizează că Traian Berbeceanu, o mână forte venită chiar de la Ministerul de Interne, va fi cel mai probabil noul prefect.

Orban: N-am urmărit declarațiile

Prefectul Capitalei a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă la nivelul Municipiului Bucureşti pentru astăzi, la ora 15.00, şi este important ca acest Comitet pentru Situaţii de Urgenţă să dispună toate măsurile şi planul de implementare a măsurilor care sunt stabilite în lege şi în hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă. (…) N-am urmărit declaraţiile, dar noi facem o evaluare a activităţii fiecărui prefect. (…) Facem o evaluare. Când vom avea o decizie de comunicat, o vom comunica”, a arătat Orban.

El a susţinut că termenul de 48 de ore până la care se întruneşte Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă în cazul depăşirii ratei de incidenţă este unul raţional.

„Nu ştiu ce declaraţii s-au dat. Eu am comunicat cu prefectul şi prefectul m-a informat că a convocat pentru astăzi, la ora 15.00, adică nu în 48 de ore, ci în 27 de ore”, a spus Orban.

Premierul a subliniat însă că „prefectul trebuie să fie informat asupra evoluţiei tuturor activităţilor, tuturor instituţiilor care sunt implicate (…) Noi facem o evaluare periodică a activităţii prefecţilor şi luăm decizii în consecinţă”, a mai afirmat Orban.

Actualul prefect nu știe rata de infectare

După ce, la ora 19:00, a făcut unele declarații neclare în legătură cu rata de infecție din București și cu luarea deciziilor în scenariul roșu, prefectul a intrat din nou în direct, la ora 22:30, ca să facă precizări. Numai că s-a dovedit că şeful Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă nu ştia, nici la 10 ore de la comunicarea publică a datelor oficiale despre situația la zi a epidemiei de coronavirus, care este numărul de noi infectări din oraşul de care răspunde. Gheorghe Cojanu a motivat că era la cumpărături duminică, atunci când a fost întrebat care este rata de infectare, şi a admis că se mai „bâlbâie” în comunicarea publică pentru că este permanent „în tensiune”.

Sursa: Capital

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: