Evenimentul Zilei > EVZ Special > Regina Elisabeta a II-a, scoasă din minți. Interviul care a aruncat în aer Marea Britanie
Regina Elisabeta a II-a, scoasă din minți. Interviul care a aruncat în aer Marea Britanie

Regina Elisabeta a II-a, scoasă din minți. Interviul care a aruncat în aer Marea Britanie

Un moment istoric a avut-o în centru pe Prințesa Diana, în 1995. Regina Elisabeta a II-a a fost devastată după difuzarea unui interviu.

În 1995, liniștea Casei Regală a Marii Britanii era aruncată în aer de un interviu exploziv acordat de Prințesa Diana. Cu doi ani și ceva înainte de-a deceda, cea care ar fi trebuit să fie viitoarea regină, alături de Prințul Charles a făcut câteva mărturisiri șocante. Discuția a avut loc la televiziunea națională BBC, cu Martin Bashir.

Întrebată dacă este de părere că într-o zi va ajunge regina Marii Britanie, Diana a răspuns: „Nu, nu”, explicând că familia regală nu dorește ca acest lucru să se concretizeze. Ea s-a plâns că nu are sprijin de la Palatul Buckingham, iar marea bombă a fost detonată în momentul în care a dezvăluit că a avut o relație cu instructorul ei de echitație, James Hewitt.

Regina Elisabeta a II-a a fost devastată după difuzarea acelui interviu. În prezent, Sir Richard Eyre, fost director al Teatrului Național, care în 1995 era și administrator al BBC, a povestit ce discuție a avut cu regina. Cei doi au luat prânzul la scurt timp după afirmațiile Prințesei Diana. „Din senin m-a întrebat cum merg lucrurile la BBC. Am răspuns că merg bine. Apoi, mi-a zis: „Ce lucru înspăimântător a făcut nora mea.”

Machiajul ciudat al Dianei

Afirmațiile lui Sir Richard Eyre apar într-un documentar realizat de Channel 5 și care este numit „Diana: Interviul care a șocat lumea”, conform jurnaliștilor de la Daily Mail.

Producția arată personaje cheie care au jucat roluri importante în cadrul acelui interviu exploziv. 20 de milioane de britanici au urmărit interviul din 1995, în care Diana și-a expus problemele conjugale. La o lună distanță după ce a vorbit în public despre neînțelegerile cu Charles, Elisabeta a II-a i-a sfătuit pe fiul și nora sa să divorțeze, explicându-le că relația nu mai poate continua.

În acest documentar, Sir Richard Eyre remarcă și modul în care era machiată Prințesa Diana în timpul interviului. „Arăta ca cineva care a plâns mult, a intrat într-o cameră și a revenit după 10 minute mai târziu după ce și-a refăcut machiajul”.