Încep înscrierile la creșă și grădiniță. Etapele pe care trebuie să le parcurgă părinții

Încep înscrierile la creșă și grădiniță. Etapele pe care trebuie să le parcurgă părinții

Înscrieri la grădiniță și creșă 2024. Înscrierile la creșă și grădiniță încep pe 27 mai, potrivit ordinului de ministru publicat luni în Monitorul Oficial. Prima etapă durează între 27 mai și 14 iunie, perioadă în care părinții pot depune o cerere cu 3 opțiuni la o creșă/grădiniță și care cuprinde mai multe faze. Reînscrierile pentru cei care au frecventat până acum creșa sau grădinița au loc pe 20-24 mai.

Între 27 mai și 14 iunie 2024 părinții pot depune cerere pentru a înscrie copiii la creșă și grădiniță pentru prima oară. Grupa mijlocie este obligatorie pentru copii, care au de obicei, între 4 și 5 ani. Cei care au mai frecventat grădinița sau creșa se pot reînscrie între 20 și 24 mai 2024, potrivit calendarului aprobat și publicat în Monitorul Oficial.

Înscrieri la grădiniță și creșă 2024

Prima etapă de înscrieri are loc între 27 mai și 14 iunie, perioadă în care părinții depun la sediul unității de învățământ o cerere cu trei opțiuni. Etapa are mai multe faze.

Copiii sunt înscriși în această etapă, pe baza dosarelor depuse la unitățile de învățământ de către părinții/reprezentanții legali ai acestora și a celor trei opțiuni exprimate, în limita locurilor din planul de școlarizare aprobat, după încheierea etapei de reînscrieri.

Ne puteți urmări și pe Google News
 • 27—31 mai 2024 (colectarea cererilor)
 • 3—5 iunie 2024 (procesarea cererilor din faza I — prima opțiune)
 • 6—10 iunie 2024 (procesarea cererilor din faza a II-a — a doua opțiune)
 • 11—12 iunie 2024 (procesarea cererilor din faza a III-a — a treia opțiune)
copii gradinita

Sursă foto: Pixabay

Pe 14 iunie se afișează listele cu copiii înscriși și locurile rămase libere. Pe 17 iunie- 5 iulie are loc etapa a II-a de înscrieri pe locurile rămase libere și sunt mai multe faze.

A doua etapă de înscriere

În această etapă se realizează înscrierea copiilor, pe locurile libere rămase în urma derulării primei etape, pe baza dosarelor depuse la unitățile de învățământ de către părinții/reprezentanții legali ai acestora și a celor trei opțiuni exprimate în noile cereri de înscriere depuse.

 • 17—21 iunie 2024 (colectarea cererilor)
 • 24—26 iunie 2024 (procesarea cererilor din faza I — prima opțiune)
 • 27 iunie—1 iulie 2024 (procesarea cererilor din faza a II-a — a doua opțiune)
 • 2—4 iulie 2024 (procesarea cererilor din faza a III-a — a treia opțiune)
Grădinițe

Sursa foto Arhiva EVZ

În 5 iulie se afișează lista cu copiii înscriși după a II-a etapă și locurile rămase libere. Pe 19-29 august are loc etapa de ajustări în care se înscriu copiii care nu au primit un loc în primele două etape sau nu au fost înscriși.

A treia etapă de înscriere

În această etapă se realizează înscrierea copiilor care nu au fost înscriși în primele două etape din lipsă de locuri sau din diferite alte motive sau care nu au participat la primele două etape, pe locurile rămase libere în urma derulării celei de-a doua etape a înscrierilor, pe baza unei proceduri specifice elaborate de ISJ/ISMB și pe baza dosarelor depuse de părinți la inspectoratul școlar. La această etapă au acces următoarele categorii de copii:

 • copiii care au rămas nerepartizați după derularea celor două etape anterioare, cu prioritate cei de 4 ani și de 5 ani;
 • copiii care au solicitat înscrierea în clasa pregătitoare din învățământul primar și nu au fost admiși ca urmare a avizului negativ al CJRAE/CMBRAE;
 • copiii de peste 2 ani care solicită înscrierea în învățământul preșcolar

Pe 30 august, ora 14 se afișează listele cu copiii înscriși în etapa a II-a și locurile rămase libere, potrivit edupedu.