Scandal în Educație. Copil de doi ani, bătut la creșă

Scandal în Educație. Copil de doi ani, bătut la creșă Sursa: Arhiva EVZ

Anchetă la o creșă din apropiere de București, unde părinții acuză îngrijitorii că ar fi bătut un copil de doi ani. Autoritățile au fost alertate de tatăl care a văzut urme de lovituri pe corpul micuțului.

Mai mulți lucrători din cadrul unei creșe din vecinătatea municipiului București sunt cercetați într-un caz de agresiune. Ancheta a pornit după ce tatăl unui copil de doi ani a observat urme de lovituri pe corpul micuțului. Părinții au sesizat autoritățile care au început cercetările.

Anchetă la o creșă de lângă București

Polițiștii din cadrul Inspectoratul de Poliție Ilfov a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru posibile agresiuni. La creșa din orașul Pantelimon au mers agenți de poliție care fac cercetări, dar și rerezentanți ai Biroului de Siguranță Școlară.

„La data de 8 martie a.c., polițiștii din Pantelimon au fost sesizați în mod direct, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în data de 06 martie a.c., în jurul orei 17:00, s-a prezentat la o creșă din comuna Dobroești, pentru a-l prelua pe fiul său și a constatat că acesta prezenta mai multe leziuni la nivelul urechii drepte și a obrazului drept”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Ilfov.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit sursei citate în cauza respectivă a fost deschisă o anchetă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Creșă. foto: pixnio.com

Creșă. foto: pixnio.com

Acuzații similare la Bragadiru

Nu este primul caz de acest fel, care se petrece într-o creșă de la lângă București. În urmă cu aproximativ un an, polițiștii au deschis o anchetă la Bragadiru, în urma unor acuzații similare. Creșa cu pricina a fost vizată, la vremea respectivă de șase sesizări la IPJ Ilfov. Una dintre reclamații se referea la un posibil act de violență comis asupra unui bebeluș.

Și în cazul cu pricina părinții au reclamat că micuțul ar fi fost agresat de lucrătorii din cadrul unității. A fost deschisă o anchetă, aflată în lucru tot la polițiștii ilfoveni.

„În perioada 1 ianuarie - 25 septembrie 2023, la nivelul Poliţiei Oraşului Bragadiru, au fost înregistrate 6 sesizări în legătură cu centrul educaţional menţionat. Dintre acestea, o sesizare face obiectul unui dosar de urmărire penală, în care poliţiştii oraşului Bragadiru efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovirea sau alte violenţe”, a transmis IPJ Ilfov.

Poliție

Poliția Română. Sursă foto: Arhiva EVZ

Acuzații care au dus la o anchetă în Bragadiru

În același context, sesizările care au dus la anchetă în Bragadiru au vizat aspecte legate rambursarea unor sume de bani stabilite în contractele de servicii. După o analiză a acestor sesizări, s-a constatat că în trei dintre cazuri nu existau elemente care să constituie infracțiuni sau contravenții.

În celelalte două cazuri, polițiștii din Bragadiru au inițiat o anchetă, în conformitate cu prevederile din lege.

Pe data de 25 septembrie, s-a efectuat o inspecție la centrul educațional în scopul verificării conformității cu legislația fiscală și contabilă în vigoare.

Polițiștii din orașul Bragadiru, în colaborare cu reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Ilfov, au efectuat o altă inspecție la aceeași instituție educațională. În urma acestor controale, nu au fost identificate nereguli care să se încadreze în competența organelor de poliție.