Anul școlar 2023-2024. Controale antidrog în unitățile de învățământ

Anul școlar 2023-2024. Controale antidrog în unitățile de învățământ Sursa foto: Dreamstime.com

Anul școlar 2023-2024 marchează o perioadă de schimbări semnificative în învățământ. În acest sens, Guvernul a transmis un anunț de ultimă oră cu privire la elevi.

Anul școlar 2023-2024 aduce noutăți semnificative. După încheierea investigației desfășurate de Corpul de Control al Ministerului în legătură cu incidentul de la stațiunea 2 Mai, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a comunicat luni că se ia în considerare posibilitatea de a efectua teste antidrog asupra elevilor în școli, cu implicarea personalului medical.

Noi reguli pentru elevi în anul școlar 2023-2024

Predoiu a accentuat faptul că vor fi supuși testelor doar anumiți elevi. Adică aceia care prezintă semne evidente de comportament asociat consumului de droguri. Cu toate acestea, este esențial să obțină consimțământul părinților înainte de efectuarea testelor.

Pe de altă parte, ministrul de Interne a dezvăluit că a pus în mișcare o serie de inițiative menite să prevină consumul de droguri în școli. Acest subiect va fi dezbătut în cadrul Planului Național de Acțiune pentru Siguranță Școlară pentru perioada 2023-2024.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cătălin Predoiu a comunicat că a organizat întâlniri la diverse ministere, inclusiv la Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Familiei, Ministerul Muncii și cu departamentul pentru românii de pretutindeni.

„Mecanismul va viza în special lupta împotriva drogurilor, violenţei şi bullying-ului în şcoli.

Ca element de noutate, intenţionăm să constituim grupuri de acţiune la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, formate din reprezentanţi ai Ministerului de Interne, ai unităţii de învăţământ, precum şi asociaţii de părinţi şi elevi”, a declarat Ministrul de Interne.

Cătălin Predoiu, despre pensiilor speciale ale magistraților: „Pensiile reprezintă un statut de independentă al acestora”

Cătălin Predoiu. Sursa foto: gov.ro

Șoferul drogat ce a provocat accidentul din 2 Mai a omorât doi tineri

Sâmbătă, 19 august, în stațiunea 2 Mai, a avut loc un accident grav. Vlad Pascu, de 19 ani, s-a urcat la volan drogat și a intrat cu mașina într-un grup de tineri de pe marginea drumului.

Șoferul este cercetat pentru acuzații de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Dar și pentru părăsirea locului accidentului și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. La scurt timp după producerea accidentului, șoferul a părăsit locul incidentului și a fost identificat în Vama Veche.

Rezultatele testelor rapide efectuate pentru identificarea substanțelor stupefiante au indicat prezența cocainei, amfetaminei și metamfetaminei în organismul său.

Accidentul tragic a condus la pierderea a două vieți, respectiv a unei tinere de 20 de ani și a unui tânăr de aceeași vârstă, pe loc, iar alți trei tineri, doi bărbați și o femeie în vârstă de 19 și 20 de ani, au suferit răni în urma acestui incident.