Înghețată de banane, fără zahăr. Rețeta de post

Înghețată de banane, fără zahăr. Rețeta de postÎnghetață cu ciocolată și banane. Sursa foto: Pixabay

Rețeta de înghețată cu banane este perfectă pentru cei care țin post și este fără zahăr. Nu sunt necesare multe ingrediente pentru a obține acest desert delicios, care este la fel de savuros ca cel clasic.

Înghețată cu banane de post fără lapte și zahăr

Desertul savuros pe care vi-l recomandăm va încânta întreaga familie deoarece acestă rețetă de înghețată cu banane este realmente foarte gustoasă. Iar dacă ții post și ai poftă de ceva dulce, dar crezi că nu ai multe opțiuni, îți prezentăm această rețetă delicioasă de înghețată cu ciocolată și banane, complet fără lapte.

Așadar, întrucât ne aflăm în post și vara se apropie, vă oferim rețetă de înghețată cu un gust la fel de bun ca rețeta clasică. Rețeta se prepară din doar 4-5 ingrediente și este fără zahăr.

Pentru rețetă au nevoie de patru ingrediente

Acest desert este perfect pentru vegani, vegetarieni, persoanele cu intoleranță la lactoză sau pentru cei care respectă Postul Paștelui și doresc să se răsfețe cu ceva dulce. Se prepară rapid și necesită doar câteva ingrediente simple.

Înghețată cu banane și ciocolată

Înghețată cu banane și ciocolată. Sursa foto: Pixabay

Rețetă de înghețată de post cu ciocolată. Ingrediente:

  • două banane,
  • două linguri lapte vegetal (lapte de migdale, orez, ovăz, cocos),
  • două linguri cacao,
  • îndulcitor sau sirop de agave.

 Înghețată cu banane de post: Modul de preparare

Bananele foarte coapte pot fi tăiate felii și puse într-o pungă în congelator, deoarece nu se știe când veți avea poftă de înghețată. Este important ca bananele să rămână în congelator cel puțin 6 ore înainte de a le transforma în înghețată, iar acestea se pot păstra timp de 1-2 luni.

Pentru rețteta de înghetață, în primul rând, se îndepărtează coaja bananelor, care se taie apoi în felii. Bananele se plasează într-o pungă de congelator și se lasă timp de cel puțin șase ore. Apoi, în robotul de bucătărie se adaugă bananele congelate, cacao și îndulcitorul.

Amestecul se pasează bine până devine omogen. Dacă textura este prea groasă, se poate adăuga treptat lapte vegetal. De asemenea, se pot include nuci, alune, fructe sau ciocolată mărunțită. Înghețata de ciocolată de post poate fi mâncată imediat sau lăsată la frigider pentru încă două ore. Se poate servi cu fructe sau cacao.