Înfrângere drastică în justiție pentru Raed Arafat. ÎCCJ a decis că ordinul său a fost ilegal

Înfrângere drastică în justiție pentru Raed Arafat. ÎCCJ a decis că ordinul său a fost ilegal

Înfrângere drastică pentru șeful DSU Raed Arafat în instanță. Curtea de Apel București a anulat pe 26.03 ordinul prin care Arafat a prelungit restricţiile la Timişoara în perioada 22- 24 martie, după ce CJSU Timiș a votat împotriva carantinării orașului.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a confirmat marți soluția de la Curtea de Apel (CAB) care a fost contestată de șeful DSU. În concluzie, ordinul a fost anulat, sentința fiind una definitivă.

ÎCCJ decide că ordinul lui Arafat a fost ilegal

Curtea de Apel Bucureşti a anulat ordinul prin care şeful DSU, Raed Arafat, a decis să prelungească restricţiile la Timişoara în perioada 22- 24 martie, peste hotărârea luată de CJSU Timiş. Hotărârea instanței a arătat că aceasta a fost o intervenție abuzivă și nejustificată.

„Respinge excepţia lipsei de obiect. Admite acţiunea. Anulează Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6699/21.03.2021. Cu drept de recurs în termen 2 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţata azi, 26.03.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia parţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arata în soluția pe scurt dată de instanță.

Ne puteți urmări și pe Google News

Raed Arafat a atacat la ÎCCJ decizia de anulare a ordinului de carantinare a Timişoarei.

Iată că acum și ÎCCJ s-a decis același lucru, informează RomâniaTV. Se naște fireasca întrebare cine răspunde pentru o astfel de batjocură. De ordine semnate după bunul plac, împotriva legii, fără fundament.

La Ministerul Sănătății protestatarii cer demisiile lui Arafat și Voiculescu

La ora transmiterii acestei știri, câteva sute de persoane  s-au strâns în fața Ministerului Sănătății, cerând demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. și a șefului DSU Raed Arafat.

Gafele repetate ale tandemului Voiculescu – Arafat nu mai sunt trecute cu vederea. Oamenii au ieșit, din nou, în stradă.  Pe buzele tuturor stă  întrebarea – „câți oameni trebuie să mai moară ca Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și șeful DSU, Raed Arafat, să își dea demisia sau să fie demiși?”.

Protestul de marți are loc în contextul tragediei de la spitalul Victor Babeș, unde trei persoane au murit în urma unei defecțiuni la sistemul de alimentare cu oxigen a pacienților cu COVID. O anchetă este în desfășurare pentru a stabili cauzele accidentului. Și nu în ultimul rând, evacuarea celor peste 100 de pacienți, în plină noapte,  de la spitalul Foișor.