Criza COVID-19. Raed Arafat a semnat ordinul! Capitala, prinsă în inelul carantinei

Criza COVID-19. Raed Arafat a semnat ordinul! Capitala, prinsă în inelul carantinei

Alte șase localități din județul Ilfov vor intra în acestă seară, de la ora 22:00, în carantină din cauza numărului mare decazuri de COVID-19.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a semnat ordinul pentru carantinarea localităților Otopeni, Corbeanca, Mogoșoaia, Dobroiești, Popești-Leordeni și Măgurele din județul Ilfov.

Anterior au fost puse în carantină localitățile Chiajna și Bragadiru, de vineri seara, și Berceni și Clinceni, joi seara.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ordinul de carantinare zonală, semnat de șeful DSU Raed Arafat, urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, iar apoi va intra în vigoare.

Iată și comunicarea DSU:

„În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, respectiv Constanța, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis în data de 21.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru Otopeni, Măgurele cu satele aparținătoare Alunișu, Dumitrana, Măgurele, Pruni și Vârteju, Corbeanca cu satele aparținătoare Ostratu, Petrești și Tamaș, Popești Leordeni, Dobroiești cu satele aparținătoare Dobroești și Fundeni, Mogoșoaia, din Județul Ilfov și Lumina, Costinești, Agigea, Mihail Kogălniceanu , Medgidia , Valu lui Traian, Techirghiol, din Județul Constanța. Carantina pentru localitățile din Județul Ilfov intră în vigoare în data de 21.11.2020, de la ora 22:00. Carantina pentru localitățile din Județul Constanța intră în vigoare în data de 21.11.2020, de la ora 20:00”.

Rata de infectare în judeţul Ilfov a înregistrat vineri 7,89 la mia de locuitori, în creştere îngrijorătoare faţă de joi, atunci când a avut un procent de 6,78 la mia de locuitori. Totodată, rata de infectare în Bragadiru a ajuns vineri la 10,50, iar în Chiajna la 10,78 la mia de locuitori. În Berceni această rată a fost de 10,11 la mia de locuitori.

Din populaţia totală de 9.395 de locuitori, numărul de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 95 de persoane. În Clinceni rata a fost de 10,03 la mia de locuitori. Din populaţia totală de 7.475 de locuitori, numărul de cazuri confirmate în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 75 de persoane. În județul Ilfov au fost raportate, vineri, 446 de noi infectări cu COVID-19 în ultimele 24 de ore și o rată de incidență de 7,89. „Aseară a avut loc şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca urmare a propunerii înaintate de DSP Ilfov şi cu avizul INSP prin care am propus măsura carantinării zonale pentru oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna. Noi am făcut propunerea ca de astăzi, la orele 22,00. Urmează ca şeful DSU să emită ordinul de carantinare zonală care va fi publicat în Monitorul Oficial”, a fost anunțul făcut de oficialii Prefecturii Ilfov.

Breaking News. Ordinul intră în vigoare la miezul nopții. România se închide pe bucăți

București, blocat de carantină! Capitala, înconjurată de localități închise

Știre în curs de actualizare