Evenimentul Zilei > Actualitate > Mobilizare a jandarmilor de teama protestelor după tragedia de la Victor Babeș
Mobilizare a jandarmilor de teama protestelor după tragedia de la Victor Babeș

Mobilizare a jandarmilor de teama protestelor după tragedia de la Victor Babeș

După tragedia de luni, când trei persoane au murit la Spitalul Victor Babeș în urma unei pene de oxigen, autoritățile s-au pregătit pentru eventuale proteste.

Mai multe echipaje ale Jandarmeriei au ajuns la această oră în faţa Spitalului Victor Babeş pentru a preîntâmpina posibilitatea ca oamenii să vină să protesteze, după cazul morții a trei pacienți Covid-19, potrivitAntena 3.

Forțele de ordine se pregăteau intens, luni seară, pentru a contracara eventuale proteste ale oamenilor revoltați de încă o tragedie în spitalele românești. Astfel, zeci de jandarmi au ajuns în perimetrul unității medicale formând adevărate cordoane și baricade. De asemenea, jandarmii pregăteau garduri în jurul spitalului. Atât pentru a delimita zona destinată jurnaliștilor de zona în care se vor desfășura cercetările, dar și pentru a preveni nemulțumirea unui eventual grup de protestatari.

Parchetul Tribunalului București s-a autosesizat pentru ucidere din culpă

Luni seară, Poliţiştii de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, precum şi un procuror de caz, au ajuns la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti pentru a face cercetarea care se impune la faţa locului.

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, după moartea a trei pacienţi care au rămas fără oxigen după o avarie la unitatea mobilă de Terapie Intensivă aflată în curtea Spitalului Victor Babeş. Trupurile pacienţilor morţi vor fi duse, de dimineaţă, la Institutul de Medicină Legală pentru expertizele care vor stabili cauza exactă a morţii. Dosarul va fi preluat de Parhectul Tribunalului București.

În acest moment, cercetările pentru ucidere din culpă se realizează „in rem” până ce ancheta va stabili dacă există o persoană care este vinovată de avaria tehnică ce a produs blocarea ventilatoarelor.

Potrivit Antena 3, firma de mentenanță a unității mobile TIR ATI Covid-19 a spitalului a anunțat că presiunea de oxigen a fost prea mare în aceste echipamente, ducând în final la defectarea ventilatoarelor cu oxigen. Luni după-amiază, din cauza unei avarii de presiune la sistemul de oxigen al TIR-ului de Terapie Intensivă aflat în curtea spitalului, echipamentele au clacat. Trei dintre pacienții internați în acest modul au murit, iar ceilalţi cinci au primit oxigen din butelii. Ulterior au fost transferaţi la alte spitale.