Evenimentul ZileiActualitateAltă tragedie! Trei persoane au murit la spitalul Victor Babeș. Oxigenul din TIR-ul ATI s-a oprit

Altă tragedie! Trei persoane au murit la spitalul Victor Babeș. Oxigenul din TIR-ul ATI s-a oprit

Altă tragedie! Trei persoane au murit la spitalul Victor Babeș. Oxigenul din TIR-ul ATI s-a oprit
Trei pacienți au murit la spitalul Victor Babeș din București după ce după ce s-a oprit oxigenul în TIR-ul ATI.

UPDATE: Ministerul Sănătații a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB).

Din primele informații transmise Centrului Operativ Pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile.

Cinci pacienți au fost transferați rapid: unul într-o altă secție din spitalul Victor Babeș și ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” și Spitalul Floreasca. Ministrul Sănătații a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului.


Trei persoane au murit la spitalul Victor Babeș din București după ce după ce s-a oprit oxigenul în TIR-ul ATI.

În unitatea mobilă a ATI erau internați opt pacienți. Trei dintre aceștia și-au pierdut viața, în vreme ce ceilalți cinci au fost transferați la alte spitale.

Cu toate că mass media susține că trei persoane și-au pierdut viața, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a transmis că niciun pacient nu a decedat. Erau ventilați mecanic și au fost duși la alte spitale, mai precizează DSU.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și șeful DSU, Raed Arafat, au fost și ei prezenți la spitalul Victor Babeș, unde a avut loc tragedia.

Conform primelor informații. presiunea ventilatorilor ar fi fost prea mare. Cei trei pacienți care au decedat se aflau în stare critică. Medicii au apelat de urgență la buteliile de oxigen pentru a salva viața pacienților.

Trei pacienți transferați de la Foișor au murit

Trei pacienți transferați de la Foișor au murit, dar  Arafat susține că tragedia nu are nicio legătură cu evacuarea.

„Știm cu toții că este o boală foarte perfidă (n.r. – infecția Covid-19) și îmi exprim sincere condoleanțe pentru familiile celor decedați. Însă moartea acestor pacienți nu are legătură cu acțiunea de transfer a acestor pacienți. Primul decedat, un bărbat, a făcut stop cardiac înainte de a fi preluat de ambulanță. Ceilalți doi pacienți, două femei, au murit la câteva ore de când au fost internate la secția ATI.

Au fost preluate APOI de mașinile aparținătorilor. Însă doresc să precizez că moartea lor nu poate fi imputată acțiunii de transfer a pacienților din Spitalul Foișor. Această decizie (n.r. – de mutare a pacienților de la Spitalul de ortopedie Foișor și transformare în spital Covid-19) demonstrează că a fost corectă strategia noastră”,  a declarat oficialul la Antena 3, deși vocile care critică operațiunea sunt numeroase, inclusiv la cel mai înalt nivel politic.

De asemenea, Arafat a adus în discuție și cazul unei a patra paciente, angajată MAI, care a fost externată de la acest spital. ”Dânsa strângea bani pentru o operație în Turcia. A fost contactată de DGSU. De asemenea, s-a vorbit cu dr. ortoped Costoiu de la Spitalul Clinic Universitar de Urgență. I s-a propus să fie programată pentru o consultație și operație la acest spital”.

Serviciul Omoruri a deschis o anchetă

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Omoruri, sub coordonarea unității de parchet competente teritorial, a declanșat cercetări cu privire la decesul a trei persoane, pacienți, în cadrul unei unități spitalicești din sectorul 3. Cercetările vizează stabilirea cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul.

Trupurile neînsuflețite urmează a fi ridicate și transportate la INML în vederea efectuării necropsiei.


Accesează: