Evenimentul ZileiActualitateNoi proteste. Românii s-au strâns în fața Ministerului Sănătății și au cerut demisiile lui Voiculescu și Arafat

Noi proteste. Românii s-au strâns în fața Ministerului Sănătății și au cerut demisiile lui Voiculescu și Arafat

Noi proteste. Românii s-au strâns în fața Ministerului Sănătății și au cerut demisiile lui Voiculescu și Arafat
Câteva sute de persoane  s-au strâns marți, începând cu orele 18.00, în fața Ministerului Sănătății, cerând demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Printre protestatari se află parlamentari AUR și viceliderul partidului, George Simion.

Gafele repetate ale tandemului Voiculescu – Arafat nu mai sunt trecute cu vederea. Oamenii au ieșit, din nou, în stradă.  Pe buzele tuturor stă  întrebarea – „câți oameni trebuie să mai moară ca Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și șeful DSU, Raed Arafat, să își dea demisia sau să fie demiși?”.

„Demisia lui Vlad Voiculescu. Nu o să cedăm”

George Simion a declarat că: „Avem accident după accident, scuze după scuze. Am venit să nu ne mai acuze nimeni, purtând mască, suntem sub o sută, pentru a arăta că folosim toate pârghiile necesare ca Vlad Voiculescu să plece. Noi vrem ca spitalele să nu mai fie împărțite în spitale COVID și non-COVID. E un genocid care se întâmplă. Vrem demisia lui Vlad Voiculescu, nu o să cedăm. Premierul Cîțu este slab, din acest motiv nu îl dă afară. Dar o să-l dea AUR afară. AUR nu cedează, Vlad Voiculescu trebuie demis. Spitalul Foișor trebuie să funcționeze așa cum funcționa înainte”.

Cetețenii nemulțumiți fac un adevărat vacarm în fața instituției. Ei agită steaguri tricolore și au desfășurat un imens benner pe care scrie – „Demisia!”.

Cele câteva sute de oameni scandează în stradă, pe un fundal sonor de vuvuzele „Demisia Vlad Voiculescu!” și „Demisia Raed Arafat!”, timp în care liderul AUR a încercat să pătrundă în minister pentru a vorbi cu cineva. Accesul i-a fost însă inerzis de jandarmii șin fața ușii.

Care sunt principalele nemulțumiri

Protestul de marți are loc în contextul tragediei de la spitalul Victor Babeș, unde trei persoane au murit în urma unei defecțiuni la sistemul de alimentare cu oxigen a pacienților cu COVID. O anchetă este în desfășurare pentru a stabili cauzele accidentului.

Nu în ultimul rând, evacuarea celor peste 100 de pacienți de la spitalul Foișor în noaptea de vineri spre sâmbătă a stârnit criticile pacienților, rudelor acestora și ale specialiștilor din sistem. Ordinul de evacuare a fost semnat de secretarul de stat Raed Arafat și avizat formal de ministrul Sănătății.

 

 


Accesează: