Evenimentul Zilei > Social > Primele vești bune despre medicul erou, transferat în Belgia
Primele vești bune despre medicul erou, transferat în Belgia

Primele vești bune despre medicul erou, transferat în Belgia

Sunt informaţii noi despre starea de sănătate a medicului erou Cătălin Denciu de la Spitalul Județean Piatra Neamț, tranferat în Belgia. 

Potrivit reprezentanților ministerului Sănătăţii, starea medicului Cătălin Denciu este stabilă.

„Din informațiile primite, pacientul este intubat, stabil, sub tratament specific”, au transmis vineri seara reprezentanții Ministerului Sănătății. Potrivit acestora, medicii tratează arsurile medicului.

Reamintim că medicul Cătălin Denciu de la Spitalul Județean Piatra Neamț a fost transferat de la București la Bruxelles după ce a suferit arsuri grave când a încercat să salveze pacienții din incendiul izbucnit sâmbătă în Terapia Intensivă a spitalului.

12 oameni au murit, șase persoane sunt în stare gravă și un cadru medical este la UPU

Bilanţul tragediei de la Piatra Neamţ a ajuns la 12 morți. Încă un pacient transferat de la SJU Neamţ la Spitalul Leţcani a murit joi seara. Este vorba despre o femeie în vârstă de 68 de ani, transferată după incendiul care a avut loc sâmbătă în Terapia Intensivă a Spitalului Judeţean Neamţ.

Reamintim că 12 pacienți au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț, potrivit unui nou bilanț. Un medic a suferit arsuri extinse.

Este cel mai grav bilanț după tragedia de la Colectiv și cel mai probabil. Marea majoritate a spitalelor din România sunt în curs de acreditare, iar directorul ANMCS, Marius Filip, a declarat la Digi24 că existau o serie de nereguli la Spitalul Județean Piatra Neamț în ceea ce privește siguranța la incendii.

Noi detalii uluitoare ies la iveală din cadrul anchetei de la spitalul groazei din Piatra Neamț

Potrivit unor surse, cauza incendiului ar fi fost supraîncălzirea mai multor prelungitoare de calitate slabă, iar izbucnirea incendiului ar fi dus și la o explozie. Avocatul Adrian Cuculis declară că a încheiat un contract cu Toma Valentin, fiul decedatului Toma Ion, și cere despăgubiri de 1 milion de euro spitalului din Piatra Neamț.

Plângerea va fi împotriva spitalului și după se extinde pe cine avea atribuții de verificare

„Am încheiat deja contract cu Toma Valentin, fiul decedatului Toma Ion, și cerem despăgubiri de 1 milion de euro spitalului. Suntem în discuții și cu un alt client, rudă îndoliată”, spune Adrian Cuculis.

„Noi mergem pe plângere penală pentru ucidere din culpă. Plângerea va fi împotriva spitalului și dupa se extinde pe cine avea atribuții de verificare. E vorba de Toma Valentin, fiul lui Toma Ion. Cu Toma avem contract semnat, a concluzionat avocatul, potrivit Antena3.