Evenimentul Zilei > Actualitate > Update. România, în doliu! Zece persoane au murit, șase sunt rănite grav la Piatra Neamț
Update. România, în doliu! Zece persoane au murit, șase sunt rănite grav la Piatra Neamț

Update. România, în doliu! Zece persoane au murit, șase sunt rănite grav la Piatra Neamț

Un puternic incendiu  a izbucnit în această seară în incinta Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț Mai multe echipe de pompieri intervin pentru stingerea flăcărilor.

UPDATE. „Zece oameni au murit, șase persoane sunt în stare gravă și un cadru medical este la UPU. Se lucrează pentru aflarea cauzei care a dus la acest incendiu”, a declarat Irina Popa, purtător de cuvânt ISU Neamț.

UPDATE. Zece pacienți au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț, potrivit unui nou bilanț. Un medic a suferit arsuri extinse. Informația este confirmată de ISU

Este cel mai grav bilanț după tragedia de la Colectiv și cel mai probabil, va fi deschisă și o anchetă penală. Marea majoritate a spitalelor din România sunt în curs de acreditare, iar directorul ANMCS, Marius Filip, a declarat la Digi24 că existau o serie de nereguli la Spitalul Județean Piatra Neamț în ceea ce privește siguranța la incendii.

UPDATE.  Lucian Micu, manager spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, a oferit prima reacție după incendiu.

„Din păcate, nu pot să vă spun care a fost sursa incendiului. Așteptăm raportul oficial al ISU. Doar secția ATI a fost avariată, opt oameni au murit, medicul de gardă are arsuri pe 40% suprafață de corp. Din punctul meu de vedere, s-au respectat toate normele, dar nu trebuie să ne hazardăm în declarații și reacții. Există cu siguranță un responsabil de incendii, el e deja la fața locului. Trebuie să înțelegem și specificul secției unde s-a întâmplat incendiul, acolo pacienții sunt imobilizați. Un pacient era intubat. Ceilalți pacienți vor fi transferați la Iași, doar un salon de la etajul 2 a suferit. Nu pot să spun dacă incendiul a avut loc de la o candelă sau oricare altă ipoteză”, a declarat managerul pentru digi 24.

Potrivit ISU Neamț, în secția ATI, a spitalului a izbucnit un incendiu, cel mai probabil de la echipamentul medical. Potrivit unor informații apărute la această oră ar fi vorba despre 7 victime, printre care și un cadru medical.

„Având în vedere numărul de persoane existent internat în secție, pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Potrivit autorităților, cele șapte persoane decedate erau bolnave de coronavirus și se aflau intubate la terapie intensivă.

De asemenea, medicul care era de gardă pe secția ATI a suferit arsuri de gradul II și III pe 80% din suprafața corpului.

Inițial, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunțase că un incendiu puternic, cu flacără deschisă și degajare mare de fum, a izbucnit sâmbătă seară la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, pompierii acționând cu cinci autospeciale.

În urma incendiului, 7 persoane au decedat, una prezintă semne vitale slabe și una (medicul de gardă) prezintă arsuri de gradul II și III pe 80% din suprafața corporală.

Medicul de gardă a încercat să salveze viața pacienților de la ATI numai că, din păcate, a fost cuprins de flăcări și a suferit arsuri foarte grave. Este vorba de o doctoriță.

Alți 8 pacienți, internați într-un salon alăturat, care au fost salvați, vor fi transportați la Spitalul Județean Iași.

O ambulanță SMURD cu medic și o autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Iași încep deplasarea către Piatra Neamț, pentru transportul victimelor către Spitalul Județean Iași.

Incendiul a fost lichidat

Pompierii acționează cu 5 autospeciale de stingere și 1 autoscară. Pentru identificarea eventualelor victime s-au constituit echipe de căutare-salvare. Intervenția este în plină desfășurare”, a anunțat purtătorul de cuvânt ISU Neamț, locotenent Popa Irina.

Gheorghe Lazăr prefectul Județului Neamț a declarat că 6-7 persoane care se aflau la ATI au decedat.

Purtătorului de cuvant al ISU Neamț, Irina Popa, la această oră incendiul a fost lichidat.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: