Evenimentul Zilei > Actualitate > Ploieștiul, la un pas să fie aruncat în aer! Pericol imens din cauza unui incendiu
Ploieștiul, la un pas să fie aruncat în aer! Pericol imens din cauza unui incendiu

Ploieștiul, la un pas să fie aruncat în aer! Pericol imens din cauza unui incendiu

Pericol imens de explozie în momentul în care o cisternă s-a aprins chiar atunci când era alimentată pe rampa de încărcare a unei rafinării din Ploiești. 

Panica a fost imensă în momentul în care cisternă s-a aprins ca o torță în câteva clipe. Flăcările au cuprins în scurt timp întreaga încărcătură existând posibilitatea unei explozii uriașe, întrucât în apropiere se aflau mai multe rezervoare pline cu combustibil.

Cisterna care s-a aprins era încărcată cu 14 tone de motorină. Încă nu se știe exact ce anume a declanșat incendiul. Martorii spun că la scurt timp după izbucnirea flăcărilor s-au auzit și câteva bubuituri. Un fum negru și gros se putea zări de la depărtare.

„A fost o flacără mare și, în rest, încolo, a mai bubuit de vreo două ori și gata”, a declarat unul dintre martori, citat de stirileprotv.ro.

Un altul a declarat că:  „Flacără, fum negru, arde. Au ars două cisterne, cred, la încărcare. Pericol. Erau mașini la încărcat și erau și așteptau la încărcat și în curte.”

La un pas de explozie

Când s-a declanșat incendiul în rampa auto se aflau mai multe cisterne ce așteptau să fie încărcate. Toate au fost scoase în mare grabă. Sirenele echipajelor de urgență s-au auzit în scurt timp. 34 de pompieri cu cinci autospeciale, dar și câteva ambulanțe au fost trimise în zonă. Până la sosirea lor, serviciul de pompieri al rafinăriei a mai domolit vâlvătaia.

Elisei Dumitru, ISU Prahova: „Eforturile s-au concentrat atât pe stingerea incendiului, cât și pe protecția zonei imediat învecinate, deoarece la o depărtare nu mare erau rezervoare cu benzină și motorină. Inițial a fost riscul de propagare și la vecinătăți la aceste rezervoare.”

Flăcările uriaşe au putut fi observate de la kilometri distanţă. Cinci echipaje de pompieri şi unul de prim-ajutor au fost mobilizate de urgenţă şi au stins incendiul înainte de o tragedie. O anchetă trebui să stabilească acum care a fost cauza.

Reprezentanții rafinăriei au anunțat în urmă cu câteva ore că situația este deja este sub control și se va trece la cercetarea evenimentelor.