Evenimentul Zilei > Actualitate > Trafic blocat pe DN2. Risc major de explzoie! O cisternă de 24 de tone s-a răsturnat
Trafic blocat pe DN2. Risc major de explzoie! O cisternă de 24 de tone s-a răsturnat

Trafic blocat pe DN2. Risc major de explzoie! O cisternă de 24 de tone s-a răsturnat

La un pas de tragedie. Un eveniment rutier în care a fost implicată o cisternă ce transporta substanțe volatile ar putea cauza o explozie masivă.

O cisternă încărcată cu 24 de tone de substanţă puternic volatilă s-a răsturnat marţi dimineaţă la ieşirea din Buzău, traficul rutier fiind oprit. Sunt scurgeri pe carosabil, lucru care face ca situația să fie cu adevărat imprevizibilă, crescând foarte mult riscul de explozie.

Potrivit primelor informaţii oferite de repreyentanţii IPJ Buzău, cisterna, care venea dinspre Ploieşti şi se îndrepta către Iaşi, s-a răsturnat la intersecţia DN1B cu DN2, aproape de intrarea în municipiul Buzău.

Vehiculul transportă un lichid foarte volatil şi posibil inflamabil, care din primele informații ar fi un diluant foarte volatil, motiv pentru care pompierii au intervenit pentru a preveni izbucnirea unui incendiu ce ar fi putut provoca daune majore și să pună în pericol viața tuturor participanților la trafic.

Martorii ocualri citați de news.ro spun că este vorba despre diluant White Spirit, un produs obţinut la distilarea petrolului brut, folosit ca solvent in industria lacurilor şi vopsitorie.

Accidentul s-a produs la intersecţia dintre DN2 cu DN1B, la kilometrul 104+700 de metri, în zona municipiului Buzău, după ce cisterna a pătruns în sensul giratoriu şi s-a răsturnat. Nu sunt persoane rănite.

Traficul rutier este întrerupt pentru a permite intervenţia echipajelor specializate. Circulaţia se desfăşoară dirijat, fiind deviată pe 3 rute ocolitoare.


„Încă de la primirea apelului, la fața locului au fost dizlocate 5 echipaje de salvatori, care, având în vedere substanța periculoasa transportată, precum și pericolul de explozie și intoxicație au acționat pentru limitarea zonei, protecția și limitarea scurgerilor de substanțe, respectiv reducerea riscurilor existente.

Vreau să vă anunț că în sprijin a fost solicitat un echipaj de cercetare CBRN din cadrul Unității Speciale de Intervenții în Situații de Urgență Ciolpani, și totodată a fost dispusă măsura întreruperii circulației rutiere și blocarea accesului în zonă cu sprijinul colegilor de la Poliție și Jandarmi, până la transvazarea lichidului inflamabil”, a declarat George Crețu, șeful ISU Buzău, conform Antena3.