Până acum , în „cărți” pentru șefia USR-PLUS pe lângă actualul lider se mai află și Dacian Ciolos.

Întrebat, despre o eventuală contracandidatură a lui Cătălin Drulă la Congresul USR PLUS, Barna a spus că „va fi o decizie pe care o va lua Cătălin” și că este una dintre „personalitățile politice cu mare ascensiune” în partid, a răspus Barna la Digi24.

„Dacă își va dori să facă asta, eu m-aș bucura. Este una dintre personalitățile politice în foarte mare ascensiune în partidul nostru. Vom vedea. Va fi o decizie pe care o va lua Cătălin și o vom lua și noi ca partid”, a declarat Barna.

Copreședintele USR PLUS a precizat că nu a fost stabilită încă data Congresului, însă acesta va avea loc la jumătatea lunii septembrie.

Barna, Cioloș, Drulă vor să fie șefi la USR-PLUS

Surse politice vorbesc despre o eventuală candidatură a lui Cătălin Drulă la șefia USR PLUS, în condițiile în care popularitatea ministrului Transporturilor este în creștere. De partea cealaltă, liderul PLUS, Dacian Cioloș, a pierdut teren în ultima perioadă, fiind mai mult absent.

„Cioloș e dispărut de vreo două luni. Mai apare când și când câte 10 minute la câte o ședință prin video-coferință”, spun surse din partid.

Dan Barna, a anunțat încă de la începutul lunii că va candida la congresul formaţiunii din acest an pentru că doreşte să ducă mai departe acest proiect: „Este un proiect la care am muncit foarte mult timp şi doresc să îl duc mai departe”.

Fuziunea dintre USR și PLUS a fost aprobată de către Curtea de Apel București pe 16 aprilie. Fuziunea dintre cele două partide urmează să fie definitivată  în congresul partidului.

Trebuie spus că la demiterea lui Vlad Voiculescu de la ministerul Sănătății, Drulă a avut o ieșire necontrolată la adresa premierului Florin Cîțu pe care l-a catalogat drept „un zombie politic”. Primul-ministru a a contraatacat afirmând că: „Nu mai vreau să intru în conflict, dar data viitoare nu mai aștept. Când un ministru atacă premierul, pleacă acasă”.