Ministrul Cătălin Drulă l-a contrat pe Ion Rădoi după mesajul despre cartela de 50 lei. Amintim că Ion Rădoi a organizat marţi o conferinţă de presă, în care s-a referit, printre altele, şi la rentabilitatea Metrorex: „Păi dacă metroul din Londra, care este dezvoltat pe 6 inele, şi care are 25 de lei tariful la un bilet, nu 2,5 lei, deci de 10 ori mai mare… Şi tot n-au reuşit să facă metroul rentabil.

Şi a venit domnul Drulă şi vor să facă metroul din Bucureşti rentabil

Şi a venit domnul Drulă şi vor să facă metroul din Bucureşti rentabil. Păi la ce nivel trebuie să ridici tariful unui bilet ca să-l faci tu rentabil? Trebuie să-l duci la 50 de lei sau ceva de genul ăsta. În aceste condiţii, noi n-avem cum să supravieţuim dacă ei o ţin pe a lor, adică să facă metroul rentabil.

Problema principală pentru noi este insolvenţa metroului şi scoaterea în profit a ceea ce vor ei în funcţie de activitatea pe care o prestăm. Cum să faci asta? Îi aşteptăm. Directorul actual a spus că în maximum doi ani el va face metroul profitabil. Dau un exemplu: În 1904 s-a înfiinţat metroul de la New York. Iată că de atunci până acum, americanii ăştia, cât de proşti sunt ei, n-au reuşit să îl facă rentabil până azi.

Liderul sindicatului de la metrou, Ion Rădoi

Pot să vă dau şi exemplele Germaniei şi ale Parisului, dacă vreţi. Mai cu seamă că sunt oameni din cadrul Federaţiei Europene a Transportatorilor, care au rămas stupefiaţi când au auzit ce se întâmplă în Bucureşti şi nu le vine să creadă.”

Ministrul Cătălin Drulă l-a contrat pe Ion Rădoi

„Dacă e să ne luăm după liderul sindical Rădoi, ar trebui să facem cartela de metrou oricât de scumpă, ca să acoperim cheltuielile lui și ale rețelei pe care o conduce. În niciun caz nu putem lua în serios o astfel de afirmație. Anul trecut nu s-au plătit dările pe salarii, contribuțiile de șomaj, de asigurări sociale şi de sănătate (n.r. – pentru angajaţii Metrorex).

Și în condițiile în care compania nu și le-a plătit, pentru că era într-o situație dificilă financiar, sindicatul a negociat cu sine însuși și a crescut salariile cu 18%. Eu, gest mai iresponsabil nu am văzut. Dumnealor au încasări de 10 milioane, primesc de la stat subvenție de 50 de milioane și au cheltuieli de 100 de milioane. Au o pierdere uriașă de 40 de milioane pe lună”, a declarat Cătălin Drulă, conform antena3.ro.