Evenimentul Zilei > Actualitate > Caracatița de la Metrorex și „ramificațiile” sale: iubita secretă a lui Ion Rădoi. Miza din umbră a protestului
Caracatița de la Metrorex și „ramificațiile” sale: iubita secretă a lui Ion Rădoi. Miza din umbră a protestului

Caracatița de la Metrorex și „ramificațiile” sale: iubita secretă a lui Ion Rădoi. Miza din umbră a protestului

Protestul spontan de vineri al angajaților Metrorex a paralizat Capitala și a repus pe tapet ”dictatura” mai veche a sindicalistului Ion Rădoi. Acesta controlează cu o mână de fier inclusiv afacerile din subteran.

Vineri, 26 martie, un protest al sindicaliștilor de la Metrorex conduși de Ion Rădoi a paralizat Capitala. Peste 250.000 de călători bucureșteni au rămas fără metrou, cel mai rapid mijloc de transport din București. În plină pandemie, mijloacele de transport ale STB au fost supraaglomerate, riscul de infecție cu COVID-19 crescând dramatic.

Dincolo de motivul oficial al grevei se află însă un business înfloritor, unde sindicalistul șef Ion Rădoi face toate ”jocurile”, notează Gândul. Nu singur, ci alături de iubita sa secretă, Elena C. M., dar și de o altă femeie de afaceri de succes implicată în  activitatea spațiilor comerciale din stațiile de metrou, Iuliana A. M.

Ion Rădoi, mâna de fier care controlează sindicatul de la Metrorex de 15 ani

Sindicaliștii au acuzat conducerea Metrorex că intenționează să taie salariile cu 20%, numai că Ion Rădoi, liderul sindicatului USLM de 15 ani, are și interese personale.

Unitatea Sindicatul Liber Metrou deține, în proporție de 100%, firma Sindomet Servcom SRL, care a avut contracte cu Metrorex, pentru spațiile comerciale și pentru spațiile de publicitate. Firma detine și un complex turistic în Bușteni, care oferă reduceri de 99% pentru angajații Metrorex care își petrec acolo concediile.

La începutul anilor `90, firma Sindomet Servcom SRL a încheiat un contract de asociere cu Metrorex. Metrorex deținea respectivele spații – peste 5 mii de metri pătrați – iar compania le-a închiriat firmei. Ulterior, Sindomet le subînchiria agenților comerciali, iar profitul era împărțit astfel: 75% mergea la firma sindicatului, restul de 25% intrând în conturile Metrorex.

”Sindomet Servcom SRL a avut două contracte cu Metrorex: unul pentru spațiile comerciale (expirat în 2018), prin care firma încasa 75%, și Metrorex doar 25% din valorificarea acestora. Și un contract pentru spațiile de publicitate (expirat din 2019), din care Sindomet încasa 53%, iar Metrorex doar 47%”, a precizat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

Spațiile comerciale controlate de USLM trebuie eliberate ”în regim de urgență” până la 2 aprilie

Metrorex a notificat firma care administrează spațiile comerciale din rețeaua de metrou – Sindomet Servcom SRL, acționar 100% Unitatea Sindicatului Liber Metrou, președinte fiind Ion Rădoi – să le elibereze „în regim de urgență” și să le predea către administratorul rețelei de transport subteran până la data de 2 aprilie.

Potrivit Metrorex, ”aceste spații comerciale „pun în pericol siguranța transportului subteran, cu afectarea directă a exigențelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgență”. Acțiunea de protest inițiată de sindicalistul Ion Rădoi a venit pe fondul disputelor pentru spațiile comerciale.

În declarația de avere din 2020, liderul de sindicat Ion Rădoi a bifat terenuri în Giurgiu, dar și un apartament în București, o casă de vacanță în Dâmbovița, o casă de vacanță în Sinaia și o casă de locuit în Giurgiu, care i-a revenit în urma decesului parintilor. Aceste bunuri imobile ar fi completate de un autoturism Audi A6, precum și de bijuterii și ceasuri în valoare de de 6.500 de euro.

În fapt însă, averea lui, susțin surse de încredere citate de Gândul, ar fi mult mai vastă. Persoana prin intermediul căreia ar ”căpușa” Metrorex-ul ar fi iubita lui secretă.

”Caracatița” de la metrou. Spațiile comerciale, miza din umbră a protestului ”spontan” coordonat de Rădoi

Potrivit surselor Gândul, Rădoi și iubita secretă locuiesc împreună și chiar fac vizite nocturne la sediul Metrorex. Sindicalistul șef a fost căsătorit cu Emilia, dar s-a despărțit de aceasta și a format un cuplu cu aceasta, trecută și ea printr-un divorț. Femeia este acționar și administrator la 4 firme care dețin contracte de închiriere a unor spații comerciale din stațiile de metrou: MADAME BOUTIQUE S.R.L., CLAUDET BOUTIQUE S.R.L., ANDO BUSINESS ASSISTANCE S.R.L., CLAUDETTE A & I SRL.

 

Sursa: Gândul

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.