Evenimentul Zilei > Social > „Război” între călători și greviștii de la metrou. ”Intrăm și noi în grevă”
„Război” între călători și greviștii de la metrou. ”Intrăm și noi în grevă”

„Război” între călători și greviștii de la metrou. ”Intrăm și noi în grevă”

Protestul angajaților de la metrou a provocat în această dimineață o surpriză neplăcută și numeroase nemulțumiri în București. Călătorii luați prin surprindere au creat aglomerații considerabile și s-au înghesuit ulterior pentru găsirea unui alt mijloc de transport pentru a ajunge la timp la locul de muncă. Alții însă au așteptat să se onoreze transportul cu metroul unde au abonamente.

Protestul angajaților de la metrou a provocat în această dimineață o surpriză neplăcută și numeroase nemulțumiri în București. Călătorii luați prin surprindere au creat aglomerații considerabile și s-au înghesuit ulterior pentru găsirea unui alt mijloc de transport pentru a ajunge la timp la locul de muncă. Situația de la fața locului a riscat să degenereze într-un conflict în călători și greviști și forțele de ordine.

Capitala București este blocată din cauza protestului de la metrou

Capitala București este blocată din cauza protestului de la metrou. Tramvaiele și autobuzele sunt pline și nu mai fac față numărului mare de călători. Bucureștenii încearcă să găsească o soluție pentru a ajunge la serviciu sau pentru a-și duce copiii la școală sau la grădiniță, relatează Digi 24 .

De la primele ore ale dimineții, oamenii s-au trezit cu porțile închise, cu lăcătele puse, la metrou și cu un afiș pe care scria sec: grevă spontană.

Există însă persoane mai încăpățânate care nu renunță, tocmai din cauza acestei aglomerații create, și nu iau în calcul să circule cu transportul de suprafață. Astfel, există bucureșteni care încă așteaptă lângă gurile de metrou în speranța ca acestea se vor deschide. Mai mult, ei protestează vehement la adresa angajaților de la metrou.

”Nu a ieșit nimeni, nu a anunțat nimeni”

„Nu a ieșit nimeni, nu a anunțat nimeni”, s-au plâns bucureștenii în fața gurilor de metrou închise.

O discuție între jandarmii de la gurile de metrou și bucureșteni, a fost surprinsă de reporteri:
Călător: Ce facem? Stăm aici? Nu mai mergem la serviciu cu metroul?

”Jandarm: Metrourile nu merg oricum. Călător: Și cu ce mergem atunci? Jandarm: Luați alt mijloc de transport. Călător: Păi și abonamentele de ce le facem? Chiar va bateți joc de noi, bătaie de joc… Jandarm: Degeaba coborâți la metrou că metroul nu circulă.  Călător: Intrăm și noi în greva și nu mai mergem cu ei să vedem atunci cum este.

”Suntem proști, ăștia fac ce vor”, a spus un călător

Un alt călător a mai spus: ”Suntem proști, ăștia fac ce vor. Sunt particulari, și-au luat metrou? ”

De altfel, nici agenții de pază de la metrou nu au știut de protest. Mai mult, chiar unii dintre angajați au fost luați prin surprindere de protest.

Alte câteva declarații anonime au fost surprinse de către reporteri:

Un agent de pază a spus: ”Suntem angajați la ei și trebuia să intru de dimineață la serviciu și s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Nu am știut nici noi”.

Singurii care au ajuns pe peron au fost angajații de la metrou și sindicaliștii. Unii au coborât și pe calea de rulare a metroului.

”Vor să ne dea afară și noi nu suntem mulțumiți”

În sfârșit, un lider de sindicat USLM: ”Vreau să vă spun că indiferent de problemele pe care le am sau nu le am și nu sunt acum acolo, Rădoi este alături de voi!”

Reporterul întreabă: ”Care sunt drepturile pe care vi le apărați?”

Angajatul la metrou: ”Vor să ne dea afară și noi nu suntem mulțumiți”. El a mai spus că se va rămâne jos ”până se ajunge la o înțelegere” între sindicat și administrație.