Christian Eriksen este într-o stare „stabilă” și era „treaz” în spital, spun primele rapoarte medicale după ce s-a prăbușit în timpul deschiderii Euro 2020 în meciul Danemarcei cu Finlanda. Fostul mijlocaș al lui Tottenham, în vârstă de 29 de ani, a primit primul ajutor, fiind înconjurat de colegii săi îngrijorați după ce a căzut pe terenul de fotbal.

Personalul medical a intrat imediat pe teren pentru a oferi tratament de urgență asului lui Inter Milan, în timp ce colegii săi au format un scut protector în jurul său. Eriksen a fost văzut conștient și așezat pe o targă în timp ce primea oxigen, imediat după aceea a fost luat de pe teren și dus la spital.

Christian Eriksen a ținut să le transmită colegilor un mesaj de pe patul de spital

S-a aflat în această seară că Christian Eriksen a avut un apel Facetime cu colegii săi din echipa Danemarcei și le-a cerut să joace meciul, deoarece „se simte mai bine acum”. Jucătorul a ținut să le transmită un mesaj colegilor, chiar dacă în cursul dimineții de duminică a venit un verdict crunt!

Scenele șocante s-au întâmplat spre sfârșitul primei reprize a meciului de deschidere al grupei B al echipelor. După incidentul dureros, meciul a fost abandonat, dar a fost reluat la 19:30 (GMT), Finlanda câștigând cu 1-0.

„Avem un grup minunat”

Și antrenorul Danemarcei Kasper Hjulmand a fost foarte emoționant la conferința de presă de după meci. El a spus: „În primul rând, dacă devine emotiv, trebuie să mă înțelegeți, a fost o zi grea. Tuturor nu reamintește ce este cel mai important lucru în viață – să avem relații valoroase, oameni de care suntem apropiați, familia și prietenii noștri.

„Avem un grup de jucători pe care nu îi pot lăuda suficient. Nu aș putea fi mai mândru de acești oameni care s-au apărat atât de bine unul pe celălalt. Este unul dintre prietenii mei dragi, iar modul în care jucătorii au decis în vestiar să nu facă nimic înainte să știm că Christian este conștient mi s-a părut normal.

„Aveam două opțiuni pentru a juca [astăzi] sau mâine la 12 pm și toată lumea a fost de acord să joace astăzi. Nu poți juca normal având astfel de sentimente. Am încercat să câștigăm. A fost incredibil că au reușit să iasă și să încerce să joace repriza a doua. Sincer, au fost jucători care erau complet epuizați emoțional. ”

În altă ordine de idei, meciul Angliei cu Croația va fi astăzi, după ce jucătorii lui Gareth Southgate și-au trimis „cele mai bune urări” către Eriksen.

Căpitanul Angliei, Harry Kane, care este prieten apropiat cu fostul coechipier al echipei Spurs, Christian Eriksen, în această seară a scris pe Twitter: „Chris. Îți trimit toată dragostea către tine și familia ta. Rămâi puternic, prietene. ”

Un purtător de cuvânt al FA a declarat că nu există „nicio posibilitate de a fi amânată primul meci al Angliei din grupa D.