Evenimentul Zilei > Actualitate > Verdict îngrozitor pentru Christian Eriksen! Nu va mai juca fotbal
Verdict îngrozitor pentru Christian Eriksen! Nu va mai juca fotbal

Verdict îngrozitor pentru Christian Eriksen! Nu va mai juca fotbal

Organismele de fotbal din Marea Britanie sunt „foarte stricte” în ceea ce privește posibilitatea ca Eriksen Christian să joace din nou la un nivel profesionist, spune un cardiolog sportiv

Christian Eriksen ar putea să nu mai joace fotbal profesionist din nou, spune un medic cardiolog sportiv, citat de Sky News. Profesorul Sanjay Sharma este profesor de cardiologie sportivă la Universitatea St George’s din Londra și a lucrat cu Christian Eriksen în timpul petrecut la Tottenham Hotspur.

Organismele oficiale care gestionează campionatul de fotbal din Marea Britanie sunt „foarte stricte” în ceea ce privește permisiunea ca Christian Eriksen să se întoarcă pe teren după prăbușirea sa. Fotbalistul danez Christian Eriksen este foarte puțin probabil să joace din nou la un nivel profesionist după ce a suferit ceea ce a fost anunțat a fi un stop cardiac, a spus un cardiolog sportiv de vârf din UK.

Mijlocașul echipei de fotbal a Danemarcei s-a prăbușit pe teren în timpul jocului Euro 2020 al țării sale împotriva Finlandei și a trebuit să fie resuscitat înainte de a fi dus la spital. Eriksen, în vârstă de 29 de ani, era într-o stare de sănătate stabilă sâmbătă seara, dar nu a fost încă anunțat public ce se afla în spatele bolii sale.

Eriksen și un stop cardiac inexplicabil

Profesorul Sanjay Sharma a declarat: „În mod clar, s-a întâmplat ceva îngrozitor. Din fericire au reușit să-l resusciteze, dar întrebarea este ce s-a întâmplat? Și de ce s-a întâmplat? Acest jucător profesionist a avut teste normale până în 2019, deci cum explici acest stop cardiac?”

El a adăugat că organismele de fotbal din Marea Britanie vor fi „foarte stricte” în ceea ce privește permiterea lui Eriksen să joace din nou. „Stopul său cardiac a zguduit întreaga națiune. Nu doar pe ei îi afectează, ci și psihicul atât de multor oameni.

„Vestea bună este că va trăi, vestea proastă este că va ajunge la sfârșitul carierei sale. În Marea Britanie nu va mai juca. Suntem foarte stricți în privința asta.”

Profesorul Sharma prezidează grupul de experți al consiliului cardiac al FA și este consultant pentru organizația caritabilă Cardiac Risk In The Young.

Un alt fotbalist a fost nevoit să se retragă

El a spus că cauzele stopului cardiac al lui Eriksen ar putea include o stare de sănătate neidentificată sau o temperatură ridicată pe teren, dar rapoartele care spuneau că acesta era treaz la spital sunt „un semn foarte bun”: „Faptul că este stabil și treaz, ne arată că perspectivele sale vor fi foarte bune”, a spus el agenției de știri PA.

Fotbalistul Bolton Wanderers, Fabrice Muamba, a suferit un colaps similar după ce a suferit un stop cardiac în timpul unui meci împotriva lui Tottenham Hotspur în martie 2012.

Sperase să-și reia cariera, dar s-a retras din fotbalul profesionist cinci luni mai târziu, la sfatul medicului. Unul dintre medicii săi, Sam Mohiddin, a declarat atunci pentru BBC: „Stopul cardiac este un moment de pericol extrem. Dacă nu scoți pe cineva din stop cardiac lucrurile s-au terminat. Nu va supraviețui.