Evenimentul Zilei > Social > Incidența cazurilor de coronavirus a crescut pe litoral. Turiștii ignoră măsurile de prevenție
Incidența cazurilor de coronavirus a crescut pe litoral. Turiștii ignoră măsurile de prevenție

Incidența cazurilor de coronavirus a crescut pe litoral. Turiștii ignoră măsurile de prevenție

În stațiunile de pe litoralul românesc, pline de turiști, incidența cazurilor de coronavirus a crescut. Măsurile de prevenție sunt de multe ori ignorate. Cu toate acestea, autoritățile locale nu impun deocamdată restricții suplimentare, încurajate fiind și de bilanțul pozitiv al turismului în acest sezon. 

Sute de mii de oameni au luat cu asalt unitățile de cazare de pe litoralul românesc, iar rezervările de vacanțe continuă la un nivel ridicat chiar și acum. Cei din industria ospitalității spun că, din punct de vedere economic, bilanțul este unul pozitiv, iar la această oră sunt premise pentru un sezon lung.

Corina Martin, preşedintele de onoare al Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România a declarat că: „Facem față cu greu, și pe un fond de lipsă de personal, și adăugat cu această cerere masivă de vacanțe, cererea mare și presiunea vor continua. Noi, pe litoral, începem să cădem brusc la rezervări și la tarife, evident, atunci când începe școala. Deci, până atunci, nu ne așteptăm la niciun fel de teamă, să zic așa, din partea turiștilor, chiar dacă mâine s-ar anunța anumite cifre care să zicem că sunt mai îngrijorătoare”.

Trend crescător al cazurilor de infectare cu noul coronavirus, în situația nerespectării măsurilor de prevenție

„Avertismentele autorităților privind trendul crescător al cazurilor de infectare cu noul coronavirus, în situația nerespectării măsurilor de prevenție, sunt mai degrabă ignorate de turiști, pe plaje, pe faleze, ca și în toate spațiile aglomerate. Situația epidemiologică se menține încă în limite acceptabile, care, deocamdată, nu impun restricții suplimentare.

În momentul de față, trebuie să înțelegem că e bine să nu ne relaxăm chiar de tot, pentru că există niște condiții care trebuie respectate din punct de vedere pandemic, astfel încât să nu ne prindă sfârșitul lunii august cu rate de 2, 3 sau poate chiar mai rău la mie în ceea ce privește infectarea cu SARS-CoV2. așa cum a subliniat prefectul județul Constanța, Silviu Coşa, potrivit RRA

În creștere de la începutul lunii, incidența în județul Constanța a ajuns la 0,23 cazuri la 1.000 de locuitori și pare să se mențină pe un palier în ultima săptămână.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: