Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă la un penitenciar din România. Deținuții s-au luat la bătaie. A ajuns la spital
Alertă la un penitenciar din România. Deținuții s-au luat la bătaie. A ajuns la spital

Alertă la un penitenciar din România. Deținuții s-au luat la bătaie. A ajuns la spital

Incident la Penitenciarul Galați! Un deținut a ajuns la spital în urma unui scandal avut cu colegul de celulă. Agresorul a ajuns la cabinetul medical al unității.

Vineri, un incident a avut loc la Penitenciarul Galați. În urma unui conflict cu colegul de celulă, un deținut a fost transportat la spital. Agresorul a ajuns la cabinetul medical al unității.

Incidentul s-a produs vineri după-amiază. Gardienii au intervenit imediat pentru a aplana conflictul.

„Pe fondul unui conflict spontan, un deținut custodia de Penitenciarul Galați a fost agresat de o altă persoană privată de libertate în camera de deținere în care aceștia erau cazați. Personalul operativ din cadrul penitenciarului a intervenit de îndată pentru aplanarea conflictului și separarea deținuților implicați în altercație.

Deținutul agresat a fost transportat la o unitate spitalicească din rețeaua sanitară publică, în vederea efectuării unor investigații medicale de specialitate. Deținutul agresor a fost, de asemenea, prezentat la cabinetul medical al unității, fără recomandare de consult suplimentar”, au anunțat reprezentanții Penitenciarului de Maximă Siguranță din Galați, scrie Viața Liberă.

Un incident a avut loc la Penitenciarul Galați. Povestea se repetă

În urmă cu două sptămâni, un alt scandal a avut loc la Penitenciarul Galați, în locul de plimbare al deţinuţilor.

„În jurul orei 12:00, în curtea de plimbare a Penitenciarului Galaţi, a avut loc o altercaţie spontană între 5 deţinuţi. Personalul operativ specializat a intervenit de îndată pentru aplanarea conflictului.

Faţă de deţinuţii agresori implicaţi în incident, s-a luat măsura separării de restul persoanelor custodiate. Aceştia au fost prezentaţi la cabinetul medical al unităţii, fără recomandare ulterioară de investigaţii sau îngrijiri spitaliceşti. Cel de-al cincilea deţinut a fost prezentat la o unitate spitalicescă din reţeaua sanitară publică, pentru un consult de specialitate”, au anunţat reprezentanţii Penitenciarului Galaţi prin intermediul unui comunicat de presă.

CITEȘTE ȘI Republica Moldova. Componența noului cabinet, anunțată de candidatul la funcția de premier

CITEȘTE ȘI Oamenii de știință au făcut descoperirea secolului. Are dimensiunea unei semințe

CITEȘTE ȘI Informația momentului pentru sute de mii de părinți. Cât timp aveți la dispoziție?