Oamenii de știință au făcut descoperirea secolului. Are dimensiunea unei semințe

Oamenii de știință au făcut descoperirea secolului. Are dimensiunea unei semințe

Cea mai mică reptilă de pe Pământ a fost descoperită în Madagascar. Aceasta are dimensiunea unei semințe, susțin oamenii de știință.

În Madagascar a fost descoperită cea mai mică reptilă, aceasta având dimensiunea unei semințe, au spus oamenii de știință.

Două șopârle minuscule au fost descoperite de o echipă foarmată din oameni de știință germani și malgași. Masculul Brookesia nana (nano-cameleon) măsoară doar 13,5 mm. Această dimensiune îl face să fie cea mai mică dintre cele 11,500 de specii cunoscute de reptile, au spus oamenii de știință germani.

Femela este mult mai mare decât masculul, aceasta ajungând la o dimensiune de 29 mm, au mai spus oamenii de știință, aceștia adăugând că alte exemplare nu au mai fost descoperite, în ciuda „efortului mare”.

„Noul specie de cameleon a fost descoperită doar într-o pădure tropicală montană din nordul Madagascarului și ar putea fi un animal pe cale de dispariție”, scrie revista Scientific Reports.

„Habitatul nano-cameleonului a fost, din păcate, supus defrișărilor, dar zona a fost plasată recent sub protecție. Din fericire, specia va supraviețui”, a spus Oliver Hawlitschek, om de știință de la Centrul de Istorie Naturală din Hamburg.

În Madagascar a fost descoperită cea mai mică reptilă. Teorie incredibilă

Cercetătorii au descoperit că această specie de cameleoni vânează acarieni iar pe timpul nopții se ascunde de prădători în firele de iarbă.

Într-o postare pe blog, dr. Mark Scherz, unul dintre cercetătorii implicați în descoperire, a numit-o „un caz spectaculos de miniaturizare extremă”.

„Deci, acest mic cameleon este cea mai mică specie descoperită pe vreo insulă până acum. Cred că asta sugerează că alți factori determină sau permit ca acești cameleoni să se miniaturizeze”, a adăugat el.

În raportul lor, oamenii de știință au recomandat ca această specie de cameleoni să fie trecută pe lista speciilor pe cale de dispariție, astfel ajutându-se la protejarea acestuia și a habitatului său, scriu jurnaliștii de la BBC.

CITEȘTE ȘI Măsura 3 nu îşi atinge scopul! Ministrul Economiei reacționează după anunțul premierului

Ne puteți urmări și pe Google News