Antonescu, despre Armata obligatorie în România. Ce decizie al lua candidatul la prezidențiale

Antonescu, despre Armata obligatorie în România. Ce decizie al lua candidatul la prezidențialeCrin Antonescu. Sursa: Dreamstime.com

Crin Antonescu, candidatul coaliției de guvernare la alegerile prezidențiale, a afirmat, luni, că se opune introducerii stagiului militar obligatoriu, subliniind, totodată, că apărarea trebuie să devină o prioritate bugetară și strategică.

Apărarea, o prioritate

Acesta a precizat, la Ştirile ProTv, că nu consideră necesară introducerea stagiului militar obligatoriu în România, însă a subliniat că apărarea trebuie să devină o prioritate atât din punct de vedere bugetar, cât și strategic.

„Nu, sper că, cel puţin în viitorul apropiat, să nu fie nevoie de asta. Dar noi nu mai avem de ales, apărarea trebuie să devină şi ea o prioritate, bugetară şi strategică, din motive pe care cred că toată lumea le vede”, a susținut candidatul coaliției.

Antonescu: „Să ne pregătim pentru a avea o armată după model polonez”

Antonescu a precizat că guvernele trebuie să se pregătească pentru alocarea unui procent de cel puțin 3% din PIB pentru apărare și să adopte un model de armată similar celui din Polonia.

„Da, să ne pregătim, să se pregătească guvernele pentru cel puţin un 3% din Produsul Intern Brut pentru apărare, să ne pregătim pentru a avea o armată după model polonez, nu ca Polonia, care este campioană în această privinţă, dar care lucrează de vreo 20 de ani în acest sens.

Trăim ce trăim, acum vedeţi, în agenda internaţională, nu avem unde să ne mutăm cu ţara de aici. Dar nu serviciul militar obligatoriu”, a mai adăugat candidatul.

Stagiu militar

Stagiu militar. Sursa foto: Facebook/ Armata României

Justiția, plină de probleme

De asemenea, el a mai discutat despre justiţia din România, susținând că aceasta are multe probleme care trebuie rezolvate.

„Justiţia în România are multe probleme şi ele trebuie rezolvate. Justiţia în România, cred că a spus-o şi preşedintele interimar Bolojan astăzi (..) are o problemă cu durata procedurilor şi proceselor. Iată, cazuri în care oameni nu apucă să fie condamnaţi sau achitaţi pentru că a expirat, s-a prescris fapta, sau a expirat termenul”, a mai declarata candidatul coaliției.