Liviu Dragnea nu este un pericol pentru siguranța Penitenciarului Rahova. Magistratul scrie în sentința prin care a admis contestația lui Dragnea, că directorul de la Rahova a emis un ordin care nu e acoperit de nicio lege.

Mai mult, mai spune magistratul, Dragnea nu poate fi catalogat un pericol public la adresa penitenciarului. Și asta pentru că a dat interviu neautorizat.

„Nu s-a demonstrat drept cauză imputabilă condamnatului ”(n.n.-Liviu Dragnea) conduita acestuia care ar pune în pericol buna desfășurare a activității din penitenciar. Și niciun pericol potențial cu privire la buna desfășurare a activității. Or, o îngrădire a unui drept pe baza unei simple supoziții nu este permisă, întrucât s-ar face loc arbitrariului”, a scris magistratul.

Liviu Dragnea nu este un pericol pentru siguranța Penitenciarului Rahova

Directorul de la Penitenciarul Rahova a emis un ordin prin care Dragnea a fost sancționat pentru o abatere foarte gravă. Această abatere se referă la faptul că a dat un interviu neautorizat.

„De altfel, prin acordarea unui interviu online neautorizat, nu se poate reține că a fost afectată siguranța penitenciarului”, mai scris judecătorul.

Singurele modalități de încălcare a siguranței unui penitenciar sunt cele stabilite de Legea 254/2013. Prima prevedere legală se referă la afectarea siguranței deținerii. A doua, și ultima, la activitățile derulate de Penitenciar pentru realizarea siguranței deținerii.

Ori Liviu Dragnea, nu a comis niciuna una dintre cele două abateri pentru a fi sancționat. Judecătorul a mai spus că siguranța penitenciarului nu a fost afectată de interviul cu pricina.

Liviu Dragnea și pandemia

Când au văzut că apărarea celor de la Penitenciar a fost spulberată la propriu, chiar de către legile în vigoare, șefii de acolo au schimbat „placa”.

La dezbaterile din proces, conducerea Penitenciarului Rahova a arătat că Dragnea nu poate lucra din cauza pandemiei.

„În prezent, folosirea deținuților la muncă, în regim de prestări servicii a fost suspendată pe fondul actualului context epidemiologic, neexistând așadar front de lucru sub aspectul muncii în regim de presători servicii, motiv pentru care deținutul nu a putut fi repartizat la muncă în regim prestări servicii la beneficiari”, se mai arată în sentință.

Cu toate astea, judecătorul a decis că Liviu Dragnea are dreptate în acest litigiu.

„Obligă Penitentenciarul Rahova de a lua măsurile legale pentru a i se permite petentului să presteze activități lucrative cu caracter gospodăresc în cadrul Penitenciarului Rahova”, se arată în sentință.