Evenimentul Zilei > Justitie > Liviu Dragnea nu este un pericol pentru siguranța Penitenciarului Rahova. Motivarea instanței
Liviu Dragnea nu este un pericol pentru siguranța Penitenciarului Rahova. Motivarea instanței

Liviu Dragnea nu este un pericol pentru siguranța Penitenciarului Rahova. Motivarea instanței

Judecătoria Sectorului 5 a motivat solicitarea lui Dragnea de a fi lăsat să muncească în interiorul Penitenciarului. Rahova

Liviu Dragnea nu este un pericol pentru siguranța Penitenciarului Rahova. Magistratul scrie în sentința prin care a admis contestația lui Dragnea, că directorul de la Rahova a emis un ordin care nu e acoperit de nicio lege.

Mai mult, mai spune magistratul, Dragnea nu poate fi catalogat un pericol public la adresa penitenciarului. Și asta pentru că a dat interviu neautorizat.

„Nu s-a demonstrat drept cauză imputabilă condamnatului ”(n.n.-Liviu Dragnea) conduita acestuia care ar pune în pericol buna desfășurare a activității din penitenciar. Și niciun pericol potențial cu privire la buna desfășurare a activității. Or, o îngrădire a unui drept pe baza unei simple supoziții nu este permisă, întrucât s-ar face loc arbitrariului”, a scris magistratul.

Liviu Dragnea nu este un pericol pentru siguranța Penitenciarului Rahova

Directorul de la Penitenciarul Rahova a emis un ordin prin care Dragnea a fost sancționat pentru o abatere foarte gravă. Această abatere se referă la faptul că a dat un interviu neautorizat.

„De altfel, prin acordarea unui interviu online neautorizat, nu se poate reține că a fost afectată siguranța penitenciarului”, mai scris judecătorul.

Singurele modalități de încălcare a siguranței unui penitenciar sunt cele stabilite de Legea 254/2013. Prima prevedere legală se referă la afectarea siguranței deținerii. A doua, și ultima, la activitățile derulate de Penitenciar pentru realizarea siguranței deținerii.

Ori Liviu Dragnea, nu a comis niciuna una dintre cele două abateri pentru a fi sancționat. Judecătorul a mai spus că siguranța penitenciarului nu a fost afectată de interviul cu pricina.

Liviu Dragnea și pandemia

Când au văzut că apărarea celor de la Penitenciar a fost spulberată la propriu, chiar de către legile în vigoare, șefii de acolo au schimbat „placa”.

La dezbaterile din proces, conducerea Penitenciarului Rahova a arătat că Dragnea nu poate lucra din cauza pandemiei.

„În prezent, folosirea deținuților la muncă, în regim de prestări servicii a fost suspendată pe fondul actualului context epidemiologic, neexistând așadar front de lucru sub aspectul muncii în regim de presători servicii, motiv pentru care deținutul nu a putut fi repartizat la muncă în regim prestări servicii la beneficiari”, se mai arată în sentință.

Cu toate astea, judecătorul a decis că Liviu Dragnea are dreptate în acest litigiu.

„Obligă Penitentenciarul Rahova de a lua măsurile legale pentru a i se permite petentului să presteze activități lucrative cu caracter gospodăresc în cadrul Penitenciarului Rahova”, se arată în sentință.