Evenimentul Zilei > Justitie > De ce a ajuns Dragnea la Rahova? Totul duce la Trump. Ciolacu a confirmat-o
De ce a ajuns Dragnea la Rahova? Totul duce la Trump. Ciolacu a confirmat-o

De ce a ajuns Dragnea la Rahova? Totul duce la Trump. Ciolacu a confirmat-o

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că l-a felicitat pe Joe Biden pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale în SUA, ocazie pentru a sublinia că apropierea lui Liviu Dragnea de fostul şef de stat Donald Trump a reprezentat o mare greşeală strategică.

În ianuarie 2017, Liviu Dragnea şi premierul Sorin Grindeanu participau la ceremoniile de instalare a lui Donald Trump la Casa Albă. La acea vreme, liderul PSD a stârnit numeroase reacţii în România după ce a postat fotografii în care i se adresa lui Donald Trump din picioare, liderul american stând la o masă.

Cu privire la acel eveniment, dar şi la rezultatul ultimelor alegeri prezidenţiale din SUA, la finalul cărora Joe Biden l-a învins pe Trump, Marcel Ciolacu a declarat că stabilit, deja, primele contacte cu noul lider de la Casa Albă.

Într-o intervenţie la Adevărul Live, Ciolacu a explicat şi care au fost motivele pentru care l-a felicitat pe Joe Biden, preşedintele ales al SUA din partea Partidului Democrat, cu toate că rezultatele încă nu au fost oficializate. „Suntem din aceeaşi familie politică, afinităţile PSD sunt cu Partidul Democrat”, a declarat social-democratul.

În acelaşi context, preşedintele Partidului Social Democrat a comparat reacţia pe care a avut-o Liviu Dragnea într-un moment similar. Astfel, Ciolacu nu s-a ferit să critice strategia fostului preşedinte al PSD, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

„Dragnea a încercat să vândă percepţii, nu adevăruri.”

„În acel moment, ştiu că domnul Dragnea s-a văzut cu viitorul preşedinte al Statelor Unite, care urma să depună jurământul. Nu ştiu cât de bună a fost acea întâlnire, eu aş fi preferat o discuţie şi o întâlnire instituţională, până la urmă, nu să prindem un moment festiv.

A fost o greşeală, o iluzie şi a încercat să vândă percepţii şi nu adevăruri”, a completat Ciolacu. De asemenea, acesta a subliniat că deţine informaţii despre faptul că România „a ieşit din Zona euro” din cauza nivelului la care a ajuns datoria publică. În opinia celui care conduce PSD, mai-marii Băncii Naţionale ale României ar trebui să ofere răspunsuri pentru această situaţie.

„Am ieşit din Zona euro, ca să nu mai minţim România, adică la o datorie publică de 45% spre 50%, este exclus ca Uniunea Europeană să ne accepte în Zona euro. Cred că aici ar trebui BNR să înceapă să ne explice mai bine acest derapaj, în ce zonă ne-a trimis”, a spus Ciolacu. Mai departe, el l-a atacat pe prim-ministrul liberal Ludovic Orban.

Ciolacu susţine că Orban are restanţe

Preşedintele PSD i-a reproşat celui care conduce Guvernul României că nu a făcut nicio remaniere guvernamentală din noiembrie anul trecut până în momentul actual: „Unul dintre lucrurile pentru care eu îl judec pe Orban în acest moment este că nu are capacitatea de a face diferenţa din noiembrie, anul trecut, când a venit cu primul Guvern, cu toate că şi al doilea Guvern e identic, provocările venite după luna martie cu această pandemie şi incapacitatea de a se schimba în funcţie de nevoile şi priorităţile românilor.

Nu poţi să nu faci nicio remaniere guvernamentală şi să continui cu oamenii care ne-au ţinut în casă 60 de zile, după 60 de zile nu am pregătit spitalele, ţinem şcolile închise de 6 luni, le deschidem pentru că avem alegeri locale şi le închidem apoi la loc. Nu există prevenţie, nu există viziune, mai mult, ne-am îndepărtat de tot ce se întâmplă în Europa, deciziile care se iau în Europa unde au rămas, de exemplu, şcolile deschise, şcolile deschise au fost şi în timpul războiului, nimeni nu şi-a permis până acum.”

sursa: Agerpres